I Hyundai usvojio Teslin standard za punjenje električnih automobila

pixabay.com
Električno vozilo, Foto: Pixabay.com

I južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor planira se pridružiti skupini automobilskih divova koji su usvojili Teslin standard za punjenje električnih vozila u SAD-u i Kanadi, utirući put novom industrijskom standardu.

Sjevernoamerički standard punjenja (NACS), piše Hina, već su usvojili Ford Motor, General Motors, Nissan, Volvo Cars, Mercedes Benz, Jaguar, Honda Motor i Rivian Automotiv.

U četvrtak im se tako pridružio i Hyundai Motor, izvijestivši da će njegova električna vozila od četvrtog tromjesečja iduće godine u SAD-u biti opremljena isključivo NACS priključkom. U Kanadi kompanija će isporučivati NACS-om od prve polovine 2025.

To će Hyundaijevim električnim vozilima omogućiti punjenje na više od 12.000 Teslinih superpunjača diljem SAD-a, Kanade i Meksika, istaknui su u priopćenju.

Američko ministarstvo energetike objavilo je da Teslini superpunjači trenutno čine oko 60 posto brzih punjača u SAD-u.

Hyundaijeva vozila opremljena konkurentskim Sustavom za kombinirano punjenje (CCS) imat će pristup Teslinoj mreži superpunjača od početka prvog tromjesečja 2025., uz osigurani adapter.

Hyundai će također osigurati adaptere koji će omogućiti punjenje vozila s ugrađenim NACS-om na punjačima sa CCS standardom.

CCS trenutno podupiru BMW, Daimler, Mazda, Kia, Renault, grupa PSA i Volkswagen koji paralelno pregovara s Teslom i o usvajanju NACS-a. Neke kompanije podupiru oba standarda, poput Nissana, Jaguara, Forda, Tesle i Riviana.

10 Odgovora

  1. Jednostavnije i konvencionalno za sve, a i uz to će moći koristiti i punjače sa ccs standardom, win win situacija

  2. Trebale bi punionice biti besplatne kako su i obećavali kada su tek došli električni modeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari