Hyundai predviđa da će u novoj tvornici proizvoditi 200.000 električnih vozila godišnje

Pixabay.com
Hyundai, Foto: Pixabay.com

Hyundai Motor započeo je izgradnju pogona vrijednog dva trilijuna wona (1,5 milijardi dolara) u Južnoj Koreji koji će biti namijenjen proizvodnji električnih vozila.

Grupa, koja posjeduje marke Hyundai i Kia, održala je svečanost polaganja kamena temeljca u nedjelju u Ulsanu, gdje je proizvođač automobila izgradio svoju prvu tvornicu za sklapanje automobila 1968. godine, prenosi CNN.

Nova tvornica moći će proizvesti 200.000 električnih vozila godišnje, navodi se u priopćenju tvrtke. Izgradnja bi trebala biti dovršena 2025. godine, a masovna proizvodnja vozila započet će u prvom kvartalu 2026. godine, dodaje se.

Električno sportsko terensko vozilo Genesis bit će prvi model koji će se proizvoditi u novoj tvornici.

“Baš kao što je u prošlosti san o izgradnji najboljeg automobila učinio da Ulsan danas bude automobilski grad, vjerujem da će Ulsan biti i inovativan grad mobilnosti koji prednjači u eri elektrifikacije, počevši s namjenskom tvornicom električnih vozila”, rekao je Euisun Chung , izvršni predsjednik Hyundai Motor Groupa.

Ulaganje korejskog proizvođača automobila u električna vozila dolazi u trenutku kada neki njegovi konkurenti zastaju s proizvodnjom. General Motors je prošlog mjeseca rekao da će odgoditi proširenje proizvodnje električnih kamiona, a Ford je nedavno objavio da otpušta 700 radnika koji grade električni kamionet F-150 Lightning, navodeći “višestruka ograničenja, uključujući lanac opskrbe”.

Stručnjaci kažu da potražnja u industriji opada, a električna vozila stoje neprodana na prodajnim mjestima dulje nego vozila na plin.

U međuvremenu, Hyundai Motor Group također ulaže 5,5 milijardi dolara u za izgradnju električnih vozila i pogona za baterije u SAD-u.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari