HT u prvih šest mjeseci podigao neto dobit za 33,3 posto

Mobilni telefon, Foto: Jan Vašek from Pixabay

Hrvatski Telekom (HT) je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 53,3 milijuna eura, što je za 33,3 posto više nego godinu ranije, čime se dobit približava predpandemijskim razinama, objavili su u četvrtak iz HT-a.

HT je, piše Hina, u tom razdoblju povećao prihode za 6,2 posto na 492 milijuna eura, dok je prilagođena EBITDA AL uvećana 1,8 posto, na 178 milijuna eura, navodi se u financijskom izvješću kompanije.

Troškovi redovnog poslovanja narasli su u prvom polugodištu 2023. za 6,7 posto na godišnjoj razini, na 296 milijuna eura, a to povećanje je najvećim dijelom rezultat većih materijalnih troškova (16,6 milijuna eura ili 12,2 posto), troškova zaposlenika (4,6 milijuna eura ili 6,3 posto) i vrijednosnim usklađenjem imovine (2,2 milijuna eura ili 60,3 posto).

Ukupne investicije, uključujući radio frekvencijski spektar, iznosile su u prvom polugodištu 233,1 milijuna eura i bile su za 126,4 posto veće na godišnjoj razini, što predstavlja najveća ulaganja na tržištu i odražava HT-ovu kontinuiranu predanost omogućavanju platforme za nacionalnu digitalizaciju i budući poslovni rast.

“U prvih šest mjeseci 2023. godine nastavili smo s dobrim poslovnim rezultatima i u segmentu privatnih i poslovnih korisnika te s rastom prihoda i EBITDA-e čime su ublaženi inflatorni pritisci na naše operativne troškove. Istodobno smo u odnosu na isto razdoblje lani više nego udvostručili naša ulaganja koja su ključna za digitalizaciju Hrvatske i od presudnog značaja za napredak zemlje”, istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Konstantinos Nempis.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari