HT povećava cijene svojih usluga od 1. srpnja

Uprava Hrvatskog telekoma
Hrvatski telekom, Foto: HT/PR

Hrvatski telekom (HT) obavijestio je korisnike da će od 1. srpnja povećati cijene svojih usluga za 6,5 posto.

“Razlog je usklađivanje cijena s prosječnom godišnjom stopom inflacije za 2023. godinu koja je prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS) iznosila osam posto”, navode iz HT-a i dodaju da će prvi računi s novim mjesečnim naknadama i uračunatom stopom uvećanja biti isporučeni u kolovozu 2024.

Ističu da će povećati cijene isključivo na iznose mjesečnih naknada tarifa, paketa, usluga i opcija definiranih službenim cjenicima Hrvatskog Telekoma. Stopa uvećanja neće se primjenjivati na ostale stavke računa poput potrošnje minuta, poruka ili interneta, jednokratnih naknada ili rata za uređaj.

“Ako imate ugovorene popuste na mjesečne naknade, obavještavamo vas da u dijelu popusta neće biti promjena, već ih nastavljate koristiti prema inicijalno ugovorenim uvjetima”, piše u obavijesti HT-a.

Kažu da bez obzira na povećanje cijena korisnici ne mogu bez naknade raskinuti ugovor s obaveznim trajanjem koji je u tijeku.

Hina piše kako su iz HT-a rekli da su prošle godine uložili 361,4 milijuna eura u ključnu mobilnu i fiksnu infrastrukturu te usluge i da su poskupljenja nužna kako bi zadržali visoke razine ulaganja.

Iz HT-a su naglasili da su ovlašteni jednom godišnje uskladiti cijene svojih usluga s prosječnom godišnjom stopom inflacije za prethodnu godinu. Klauzulu o usklađenju cijene usluga u Opće uvjete poslovanja uveli su početkom 2023. godine.

Podsjećamo, A1 je prije gotovo mjesec dana obavijestio o uvećanju mjesečne naknade svojim korisnicima za 6,9 posto.

Hrvatski Telekom d.d.

Radnička cesta 21, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
829.582.206,65 (2022)
Broj zaposlenih:
3.879 (2022)

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari