Skupština HT-a: Dioničarima dividenda od 1,53 eura po dionici

Uprava Hrvatskog telekoma
Hrvatski telekom, Foto: HT/PR

Dioničari Hrvatskog Telekoma (HT) dobit će dividendu u iznosu od 1,53 eura po dionici, čime će se za dividendu isplatiti ukupno 119,34 milijuna eura iz lanjske dobiti, odlučila je glavna skupština ove kompanije.

Matična kompanija HT d.d. je u prošloj godini ostvarila neto dobit u iznosu od 125,16 milijuna eura, a glavna je skupština odlučila da se najveći dio te dobiti, ili iznos od 119,34 milijuna eura upotrijebi za isplatu dividende dioničarima, u iznosu od 1,53 eura po dionici, dok će se iznos od 5,82 milijuna eura raspodijeliti u zadržanu dobit, navodi se u objavi sa skupštine koja je objavljena putem Zagrebačke burze.

Kako je ranije objavljeno iz HT-a, iznos od 1,53 eura je najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina, a taj je iznos i za 39,1 posto je veća nego prošle godine, kada je dividenda iznosila 1,10 eura po dionici.

Prema odluci glavne skupštine, dividenda od 1,53 eura će se isplatit će se 20. svibnja 2024. godine (payment date), i to dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 13. svibnja (record date), prenosi Hina. Datum od kojega će se Na Burzi trgovati dionicom HT-a bez prava na isplatu dividende je 10. svibnja (ex date).

Iz HT-a su putem Burze izvijestili i da je Nadzorni odbor odobrio “dvije važne promjene” u Upravi kompanije; Krešimir Madunović imenovan je novim članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za privatne korisnike, dok će funkcija Ivana Bartulovića, dosadašnjeg člana Uprave i glavnog direktora za ljudske resurse, uključivat i nove nadležnosti te će postati članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za ljudske resurse i korisničku podršku.

Te dvije promjene stupaju na snagu s 1. srpnjem 2024. godine.

Tako će od 1. srpnja Upravu HT-a činiti – Nataša Rapaić, predsjednica Uprave, Marijana Bačić, nadležna za segment poslovnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Siniša Đuranović, nadležan za korporativne poslove, Matija Kovačević, nadležan za financije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse i korisničku podršku te Krešimir Madunović, nadležan za segment privatnih korisnika, izvijestili su iz HT-a.

Dionica HT-a jučer je bila najtrgovanija na Zagrebačkoj burzi s prometom od 345 tisuća eura, a cijena joj je snižena za 0,33 posto, na 30,60 eura.

HT d.d.

Radnička cesta 21, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
829.582.206,65 (2022)
Broj zaposlenih:
3.879 (2022)

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari