Dionice Reddita rastu s poboljšanjem profitabilnosti

Pexels.com
Reddit, Foto: Pexels.com/Brett Jordan

Dionice Reddita porasle su za 14 posto na trgovanju u srijedu nakon što je ta tvrtka za društvene medije privukla ulagače snažnim rastom prihoda i poboljšanjem profitabilnosti u prvoj zaradi od svog pojavljivanja na tržištu.

Tvrtka je kasno u utorak iznenadila Wall Street s prognozom da bi mogla objaviti prilagođenu dobit u drugom tromjesečju, a izgledi za prihod također su bili daleko iznad procjena.

Projekcije su slijedile rezultate bolje od očekivanih za prva tri mjeseca 2024., pokazujući da su se nastojanje Reddita da razvije svoj posao oglašavanja i ugovori o licenciranju sadržaja s tvrtkama usmjerenim na AI kao što je Google – isplatili.

“Sumnjali smo da će Reddit izaći snažan, a Reddit je premašio naša očekivanja. Čini se da Reddit žanje prednosti snažnog tržišta digitalnih oglasa, potaknut nekim ‘besplatnim’ IPO marketingom, s povećanim prometom zahvaljujući njihovom novom omiljenom AI partneru Googleu”, rekao je za Reuters Bernsteinov analitičar Mark Shmulik u bilješci klijenta.

Analitičari kažu i da je Reddit, unatoč tome što je osnovan 2005., još uvijek u ranoj fazi procesa generiranja prihoda od oglasa i da bi u nadolazećim kvartalima trebao imati koristi od proširenog ciljanja oglasa i alata za mjerenje, između ostalog.

Reddit je i dalje u ranim danima razvoja svog poslovanja s oglasima, rekli su analitičari Piper Sandler, dodajući da velika međunarodna korisnička prilika ostaje neiskorištena.

Više od 100.000 foruma za raspravu ove tvrtke, ispunjenih temama sadržaja koje su generirali korisnici u rasponu od povijesti do igara, učinilo je ipak tvrtku atraktivnim partnerom za tvrtke koje žele trenirati svoje AI modele gladne podataka.

Reddit, čija je procjena puno manja od rivala kao što je Meta Platforms, bio je na putu da poveća svoju tržišnu kapitalizaciju za više od milijardu dolara na više od devet milijardi dolara na temelju cijene dionice prije tržišta od 56,97 dolara.

Tvrtka je svoju dugo očekivanu inicijalnu javnu ponudu u ožujku procijenila na 34 dolara.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari