HT povećao ulaganja u fiksnu i mobilnu mrežu na 233,1 milijun eura

Pixabay.com
Mobitel, ilustracija Foto: Pixabay.com

Hrvatski telekom (HT) predstavio je u četvrtak na konferenciji za medije nove fiksne usluge s povećanim brzinama i boljim mogućnostima bežičnog povezivanja uz WiFi6 tehnologiju te druge novosti u poslovanju, s naglaskom na pojačane investicije ove godine od 233,1 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu.

HT je u prvoj polovici godine uložio 233,1 milijuna eura, što uključuje ulaganja u kupnju radiofrekvencijskog spektra, rekla je članica uprave HT-a za privatne korisnike Nataša Rapaić.

Dodala je da je to 126,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine i najavila nastavak investicija, prenosi Hina.

Prema podacima tvrtke, HT je u fiksnoj mreži u prvoj polovici godine imao 700.000 korisnika, u mobilnoj 2,3 milijuna te 600.000 širokopojasnih pristupnih linija.

Rapaić kaže da je HT novom ponudom u fiksnoj mreži iskoračio k većim brzinama, sigurnosti i zaštiti te ponudio više sadržaja.

“U prvih šest mjeseci ove godine udvostručili smo brzine u fiksnoj mreži, ali i u novu moderniju i jaču korisničku opremu za kućnu uporabu, a cilj toga, kao i svih ulaganja HT-a je da imamo najbolju mrežu i usluge, zadržimo najbolje korisničko iskustvo i da imamo najbolju digitalnu platformu”, istaknula je Rapaić.

U HT-u kažu da imaju najveću optičku FTTH mrežu koja se gradi diljem Hrvatske, s planom pokrivanja više od milijun kućanstava u idućih par godina.

6 Odgovora

  1. Jedna od boljih mreža. Kad uspoređujem sa Telemach-om, HT je ipak level više.

  2. Samo neka oni ulazu, njihova stvar. A, radnika 50 posto u kompaniji na minimalcu. Divota od zivota!

  3. Sa time će vjerojatno doći i do poskupljenja u uslugama, ali opet kada se gleda na kvalitetu, HT trenutno u Hrvatskoj daleko najbolji pružač usluga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari