Hrvatskim tvrtkama predstavljene mogućnosti ulaganja u Latinsku Ameriku

HGK
Seminar HGK o poslovnim mogućnostima u Latinskoj Americi i Karibima, Foto:HGK/Promo

Projekti ulaganja na području Latinske Amerike i Kariba, poglavito u području IT-a i obrazovanja, predstavljeni su hrvatskim poduzetnicima na seminaru “Inter-američka banka za razvoj i Republika Hrvatska: Poslovne mogućnosti u Latinskoj Americi i na Karibima”, održanom u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva financija i Inter-američke banke za razvoj (IDB).

Članstvo Hrvatske u IDB-u otvara hrvatskim tvrtkama mogućnost sudjelovanja na natječajima u okviru projekata u čijem financiranju sudjeluje IDB i Inter-američka investicijska korporacija (ICC).

Posebna komparativna prednost članstva u IDB-u i IIC-u, istaknuto je u priopćenju, je ta što je Hrvatska uz Sloveniju jedina članica iz regije srednje, istočne i jugoistočne Europe.

“Veseli nas suradnja s Ministarstvom financija i Inter-američkom razvojnom bankom na ovom seminaru, jer, osim što podcrtava predanost Hrvatske gospodarske komore internacionalizaciji poslovanja, izravno je vezana uz još dva strateška područja rada HGK, digitalnu transformaciju i budućnost rada”, kazao je Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj.

Ministar financija RH, Marko Primorac, Foto: HGK/Promo

Ministarstvo financija ima uspješnu suradnju s Inter-američkom bankom za razvoj koja je prošle godine obilježena potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i osnivanjem EXPLEARN Mehanizma, istaknuo je ministar financija RH, Marko Primorac.

“Putem ovog seminara, želimo dodatno učvrstiti našu vezu s IDB-om i regijom Latinske Amerike i Kariba, fokusirajući se na poticanje suradnje u privatnom sektoru i proširenje tržišta. Seminar pruža hrvatskim tvrtkama jedinstvenu priliku da steknu vrijedna saznanja od stručnjaka za nabavu IDB-a, pružajući platformu za razumijevanje trenutačnih politika i trendova ulaganja na području Latinske Amerike i Kariba”, kazao je Primorac.

Nakon uvodnog predstavljanja IDB-a i generalnog pregleda prilika za hrvatske gospodarstvenike te pregleda postupka nabave, specijalisti IDB-a iz Washingtona i Latinske Amerike održali su prezentacije na temu aktivnosti u području cyber-sigurnosti i digitalizacije te u obrazovnom sustavu u Latinskoj Americi i na Karibima.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari