Hrvatski Synergotron pobjednik Labena Ventures na Malti

Financije.hr
Synergotron - pobjednik Labena Ventures Akceleratora, Foto: Financije.hr/Lejla Barić

Pobjednici Labena Ventures akceleratora za ovu godinu, koji se održava na Malti, jeste Synergotron, hrvatski startup iz Zagreba, koji je osvojio i nagradu od 15.000 eura.

Na drugom mjestu je Jelena Šuran i njen tim iz hrvatskog Apiotix Technologiesa, koja je nagradu podijelila sa Momčilom Prodanovićem iz srpskog FilamenTech-a.

Prvoplasirani, hrvatski Synergotron, osnovao je doktor znanosti Domagoj Prebeg, a tim čine i doktor znanosti Emil Barić, te Milan Kordić, inženjer eletrotehnike.

Njihov inovativni uređaj jeste sustav hibridne hladne plazme, koja kombinira pet dodatnih podražaja, poznatih u fizioterapijama, te je namijenjen kućnoj uporabi.

“Priznanje nam znači, za sav rad i trud koji smo uložili kroz protekle godine i omogućava nam da napravimo iskorak prema povećanju proizvodnje i produkcije, iskorak prema tržištu“, kaže Emil Barić, koji je danas i prezentirao cijeli koncept na Malti.

Domagoj Prebeg, kao osnivač Synergotrona, kaže da im je nakon 18 godina rada i istraživanja u ovom području – ovo prva nagrada ikad.

Nakon dugo godina, ovo je svakako ogromno priznanje. Do sada smo pokušali bezbroj puta, ali ovo je i prvi put da smo dobili bilo kakvu nagradu, prvu nismo mogli ni sanjati. Ali smo uvijek vjerovali u našu inovaciju“, kaže Prebeg.

Podsjećamo, Labena Ventures Akcelerator vode Borut Čeh, zajedno sa bratom Boštjanom i Nedeljkom Milosavljevićem iz Srbije, s idejom da inovatorima iz područja regije daju šansu da svoje znanje i ideje promoviraju i ostanu u regiji.

Svih jedanaest finalista, ostaju i dalje u mogućnosti da rade sa mentorima koje im je Labena Ventures omogućila.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari