Hrvatski prijevoznici zasad bez pritužbi na granične kontrole u Sloveniji

Zasad nema pritužbi hrvatskih prijevoznika vezanih uz ponovno uvođenje kontrola na graničnim prijelazima sa Slovenijom, u ponedjeljak je za Hinu potvrdio predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec.

“Otkada je uveden slobodan prolaz znali smo kako se može dogoditi da se zbog nekih stvari ponovno uvedu kontrole. No, za sada nema pritužbi naših članova. Većina vozila prođe slobodno, a kontroliraju se samo neka”, kaže Kranjčec.

Dodao je da se s tim treba pomiriti i pokazati razumijevanje za slovensku odluku.

“Hrvatski prijevoznici suglasni su s tim. Nisu oni uveli kontrole zbog nas prijevoznika niti zbog hrvatskih građana, već zbog drugih stvari. Pogledajte što se događa po svijetu, jače su kontrole, po mom mišljenju, zbog nekontroliranog priljeva migranata. Ima tu svega i svačega, jasno je da svi moramo zaštititi svoje države i građane. Nije dobro da nam u države ulazi tko hoće i kako hoće”, naglasio je.

Smatra da bi pojačane kontrole na granici sa Slovenijom mogle potrajati dva mjeseca iako su mjere prema Hrvatskoj, ali i Mađarskoj, uvedene na razdoblje od deset dana.

Na tamošnjoj kontroli unutarnje granice angažirano je od 500 do 600 policajaca.

Kako je priopćeno iz slovenskog MUP-a, uz 12 graničnih prijelaza za međunarodni cestovni putnički i teretni promet na granici s Hrvatskom i dva na granici s Mađarskom, osobe koje imaju pravo na slobodno kretanje prema zakonima EU granicu će moći prijeći na još 18 graničnih prijelaza.

2 Odgovora

  1. Nijesam zadovoljan ovakvim razvojem događaja. Jednom sam se švercao u kamionu susjedovog prijatelja i vožnja je bila sve samo ne prijatna. Ukoliko sada postoji dodatno čekanje na granici, nema šanse da se skrivam u nekakvoj kamionskoj hladnjači pola sata duže nego što je potrebno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari