Hrvatske prehrambene tvrtke u Amsterdamu prezentirale nove proizvode

HGK/PR
Štand HGK u Amsterdamu, Foto: HGK/PR

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji Udruženja proizvođača privatnih robnih marki (PLMA) održava u Amsterdamu, u 60 nacionalnih paviljona predstavlja se 2.900 izlagača iz 70 zemalja, a među njima je i devet hrvatskih tvrtki koje nastupaju u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Sajam ugošćuje i više od 16.000 trgovaca na malo, veletrgovaca i drugih trgovačkih profesionalaca iz preko 120 zemalja. HGK već deveti put organizira i sufinancira zajednički nastup svojih članica na prehrambenom dijelu sajma a ove godine predstavlja se devet hrvatskih tvrtki: Apimel, Hermes International, Naturala, Nutrifit FOOD, Orgula grupa, PIP, ZMH Horvat, Zvijezda plus i PIK Vrbovec plus.

Rezultati istraživanja koje je provela PLMA pokazuju kako privatna robna marka u petnaest europskih zemalja čini više od 30 posto svih prodanih proizvoda, a u šest njihov udio je veći od 50 posto.

“Imajući u vidu sve veći značaj robnih marki na EU tržištu, držimo World of Private Label jednim od ključnih sajamskih manifestacija za izvozni plasman proizvoda hrvatske prehrambene industrije, posebice kada se uzme u obzir brojnost i profil ključnih kupaca koji su prisutni svake godine na sajmu, kao i strukturu ponude hrvatske prehrambene industrije. Sigurna sam da će nastavak suradnje i provedbe navedenog Programa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva omogućiti nastup još više hrvatskih tvrtki, rast našeg nacionalnog štanda i još kvalitetnije predstavljanje hrvatske prehrambene industrije kao i otvaranje brojnih poslovnih mogućnosti”, istaknula je Jelena Đugum, direktorica Sektora za poljoprivredu HGK.

NUTRIFIT FOOD d.o.o.

Ulica Benedikta Vinkovića 3, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
8.741.595,77 (2023)
Broj zaposlenih:
67 (2023)

Kako je u fokusu tvrtke Nutrifit FOOD proizvodnja privatnih robnih marki, ovaj sajam im je jako važan jer je kako kaže Luka Marjanović, direktor tvrtke, ovo dobra prilika za dogovaranje novih suradnji.

“S obzirom na to da širimo proizvodnju, od sljedeće godine bit ćemo jedan od značajnih prerađivača voća u našem dijelu Europe, smatramo da smo donijeli pravu odluku da se prezentirano na pravi način. Svakako ćemo nastaviti suradnju s HGK i sljedeće godine na sličnim događanjima”, kaže Marjanović.

HGK/PR
Sajam u Amsterdamu, Foto: HGK/PR

Za Naturalu je ovaj sajam pravo mjesto za predstavljanje širokom krugu potencijalnih kupaca.

“Imamo vrlo dobra iskustva s ovim sajmom, upravo smo ovdje ostvarili kontakte i dogovorili poslove s kupcima iz Kanade, Amerike i Bliskog Istoka, na koja kontinuirano već desetak godina plasiramo naš kompot višnje te ekstra džemove. Ove godine predstavljamo nekoliko noviteta – domaći ajvar od pečene paprike te povrtni namazi od krastavca, cikle i maslina”, kaže Dejan Aleksić, direktor prodaje i nabave u Naturali.

Tvrtka za proizvodnju i preradu meda i pčelinjih proizvoda Apimel na PLMA-om sajmu nastupa treći put, a i ove godine očekuju sklapanje novih poslova i širenje na nova tržišta.

“U ponudi imamo više vrsta konzumnog meda, proizvode na bazi meda, ljekovitog bilja i propolisa, kozmetiku i dodatke prehrani. Posebno bismo istaknuli naš novi proizvod Propolis oral sprej s vitaminom B3 koji je izložen u paviljonu New Product Expo na PLMA-inom sajmu”, kaže Hrvoje Gregačević, direktor Apimela.

Varaždinska tvrtka Hermes International, javnosti poznata po brendu Dida Boža, većinom svoje proizvode plasira na domaće tržište i u SAD, a želja im je povećati izvoz u europske zemlje. Na sajmu su predstavili i novi proizvod – Dida Boža džem od malina.

“Na sajmu smo kako bismo pokušali proširiti prodaju na području Europe jer je uvijek bolje za proizvodnju imati raznovrsnost tržišta. Na hrvatskom štandu imamo lijep i reprezentativan prostor, zahvaljujući čemu smo do sada imali jako puno upita“, kaže vlasnik Hermes Internationala, Neb Chupin.

HGK/PR
Novi Džem od malina brenda Dida Boža, Foto: HGK/PR

Na hrvatskom štandu svoje proizvode izlaže i mesna industrija PIK Vrbovec plus.

“Ove nam je godine već treći nastup na ovom sajmu. Prijašnjih smo godina ostvarili neke nove kontakte, sreli postojeće kupce te se upoznali s najnovijim trendovima pa takva očekivanja imamo i ove godine”, kazao je Darko Krmek, direktor izvoza PIK Vrbovec plus.

Orgula na sajmu u Amsterdamu predstavlja svoju bogatu ponudu maslinovih ulja te premium proizvode kao što je Grand Selection linija s i bez listića jestivog zlata te kombinacije sa začinskim biljem i cvijetom soli.

“Orgula je apsolutno posvećena osluškivanju potreba tržišta, pa u skladu s time kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode. Povjerenje kupaca, među kojima su veliki trgovački i ugostiteljski lanci, ključ je našeg dugogodišnjeg uspjeha“, ističe direktor tvrtke, Pjero Zekan.

Na sajmu se predstavlja i tvrtka ZMH Horvat, jedna od vodećih u sektoru smrznute hrane u Hrvatskoj i regiji.

“Ovdje izlažemo drugu godinu za redom ponukani dobrim rezultatima izlaganja prošle godine, kada smo pokrenuli suradnju s novim kupcima iz zapadne Europe, a čemu se nadamo i ove godine”, kazala je Ivana Horvat, iz tvrtke ZMH Horvat.

Ovaj sajam važan je za kupce privatnih robnih marki jer im pruža cjelovit uvid u širok spektar proizvoda, priopćeno je iz HGK, od jeftinih alternativa do premium proizvoda, u kategorijama od hrane i pića do proizvoda za zdravlje i ljepotu, kao i proizvoda i potrepština za kućanstvo.

ORGULA GRUPA d.o.o.

Stinice 12, 21000, Split, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
5.501.178,65 (2023)
Broj zaposlenih:
12 (2023)

13 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari