Hrvatska očekuje bolje turističke rezultate nego prošle godine

ITB Berlin, Foto: Tajana Miščančuk/Hina

Hrvatska je u Njemačkoj u pozitivnom trendu bukinga i za glavnu sezonu i za pred i posezonu te ukupno možemo biti optimistični za ovu godinu s tog tržišta, ocjena je direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Kristjana Staničića, s turističke burze ITB Berlin.

ITB Berlin je i najveća svjetska turistička burza, koja daje prve naznake za sezonu u tekućoj godini za cijeli svijet, a posebice s njemačkog tržišta.

Na njoj se predstavlja oko 5.500 izlagača iz svih segmenata turističke i industrije putovanja iz oko 170 zemalja, među kojima je i Hrvatska, odnosno njezini predstavnici Hrvatska turistička zajednica i 20-ak suizlagača, tvrtki i zajednica.

Otvorena je za turističke profesionalce i partnere koji se sastaju i dogovaraju poslove uz promociju ponuda svojih zemalja i tvrtki.

Među njima su turističke zajednice Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije, gradova Zagreb, Split i Dubrovnik te najveće hotelske tvrtke u Hrvatskoj, NP Plitvička jezera i drugi.

Svi izlagači na hrvatskom štandu su, kako ističu, zadovoljni suradnjom s njemačkim i drugim partnerima iz svijeta, a zbog trenutno dobrog bukinga u Njemačkoj i najava za ostatak godine očekuju i bolje rezultate u turizmu nego lani.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac navela je da analize pokazuju da se “njemački turisti vraćaju u većem broju i da je buking ove godine krenuo puno ranije”, kao i da im je Hrvatska na visokom četvrtom mjestu po potražnji.

“Trebamo biti svi svjesni da je reforma turizma tu, i da se vodimo ka održivom i cjelogodišnjem turizmu te jačanju prometa u pred i posezoni. Stoga vesele i najave s njemačkog, ali i drugih tržišta da su turisti zainteresirani doći i izvan ljeta”, kazala je ministrica.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari