Hrvatska i Cipar potpisali ugovor o sprječavanju utaje poreza i izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Pixabay.com
Ugovor, ilustracija Foto: Pixabay.com

Ministri financija Marko Primorac i Makis Keravnos potpisali su Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanju plaćanja poreza između Republike Hrvatske i Republike Cipra, objavilo je u utorak Ministarstvo financija.

Dokument je potpisan na marginama sastanka Vijeća ministara financija ECOFIN-a, a time je zaokružena mreža ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa svim zemljama Europske unije, istaknulo je hrvatsko ministarstvo.

Primorac i Keravnos složili su se da je potpisivanje ugovora jedan u nizu uspješno ostvarenih ciljeva bilateralne suradnje dviju država, koje u posljednjih nekoliko godina bilježe i iznimno uspješan gospodarski zamah i ekonomsku suradnju, prenosi Hina.

“Stoga je ovaj ugovor daljnji korak, čijom će se ratifikacijom i stupanjem na snagu omogućiti jačanje investicijskih aktivnosti i olakšati daljnji razvoj svih oblika gospodarske suradnje između dvije zemlje”, istaknuto je.

Sklapanju tog dokumenta prethodili su pregovori koji su se vodili u Zagrebu i Nikoziji, a kako navode iz Ministarstva, suradnja ciparskih i hrvatskih stručnjaka bila je izuzetno uspješna te su tijekom pregovora razmotrene i usuglašene sve odredbe ugovora.

“Ugovorom će se omogućiti rast uzajamne gospodarske suradnje, a posebice glede postizanja brojnih olakšica pri oporezivanju svih vrsta prihoda, te poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga. Ujedno će se potaknuti borba protiv izbjegavanja plaćanja poreza putem razmjene obavijesti”, objavilo je Ministarstvo financija.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari