Hotelska grupacija Plava laguna u trećem tromjesečju ostvarila dobit od 79,1 milijuna eura

Pixabay.com
Novac, ilustracija Foto: Pixabay.com

Hotelska grupacija Plava laguna treće je tromjesečje 2023. završila s 79,1 milijun eura dobiti prije oporezivanja, što je manje od lanjskih 94,8 milijuna eura, a dobit je manja i na razini devet mjeseci, pokazuje financijsko izvješće Plave lagune na ZSE.

Ukupni prihodi Plave lagune, po podacima iz izvješća, u trećem tromjesečju 2023. iznosili su 148,2 milijuna eura, što je manje od 153 milijuna eura u istom razdoblju 2022., uz istodobni rast ukupnih rashoda na 69,1 milijun eura, s lanjskih 58,1 milijun eura.

Za prvih devet mjeseci dobit je iznosila 80,9 milijuna eura, za razliku od 83,7 milijuna eura u istim mjesecima lani, uz rast ukupnih prihoda na 221,3 milijuna, s lanjskih 204,9 milijuna eura te ukupnih rashoda na 140,4 milijuna eura, s lanjskih 121,2 milijuna eura, prenosi Hina.

Iz Plave lagune u izvješću uz rezultate poslovanja na Burzi navode pak da je grupa u prvih devet mjeseci ostvarila rast fizičkih i financijskih pokazatelja u odnosu na isto vrijeme prošle godine, uključujući i porast noćenja od 7,8 posto, na 5,3 milijuna, te rast poslovnih prihoda za 24 posto i operativne zarade za 21 posto.

Istodobno, poslovni rashodi porasli su za 27 posto, na 139 milijuna eura u odnosu na devet mjeseci prošle 2022. godine, izuzimajući jednokratne troškove i troškove amortizacije, i to, kako naglašavaju, prvenstveno zbog inflatornih pritisaka na cijene hrane, potrošnog materijala, energenata, rada i vanjskih usluga te s druge strane većim obujma poslovanja.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari