Plava laguna prodala hotel Bonavia za 8,1 milijun eura

Pixabay.com
Posao, ilustracija Foto: Pixabay.com

Iz Plave lagune u utorak su izvijestili da su s tvrtkom Bonavia Rijeka d.o.o. potpisali ugovor o kupoprodaji kojim će prodati Hotel Bonavia za 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome ove godine.

Zaključenjem te transakcije, Bonavia Rijeka d.o.o. će preuzeti i ugovore o radu svih zaposlenika Hotela Bonavia, osiguravajući jednostavnu tranziciju i za zaposlenike i za goste, navodi se u priopćenju.

“Vrlo smo ponosni što smo deset godina bili važan dio bogate povijesti Hotela Bonavia. Vjerujemo da će se pod novim vlasništvom nastaviti nasljeđe hotela, a posebno predanost zaposlenicima”, komentirao je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

Porečka tvrtka Plava Laguna, koja posluje više od 65 godina u turističkoj industriji, upravlja opsežnim portfeljem turističkih objekata koji obuhvaćaju hotele, resortove i kampove, koji zajedno svakodnevno ugoste više od 44.000 gostiju u otprilike 17.000 smještajnih jedinica raspoređenih u 20 hotela, 10 apartmanskih resortova i devet kampova, prenosi Hina.

U društvu Bonavia Rijeka d.o.o. izrazili su zadovoljstvo preuzimanjem hotela Bonavia.

Radi se o grupi investitora koja je preuzela i Jadran hotele d.o.o. Rijeka, gdje su u završnoj fazi pripreme planovi transformacije portfelja, a time i repozicioniranja Rijeke. Stoga akviziciju Bonavije smatraju prirodnim nastavkom rasta i razvoja, kaže se u priopćenju.

“Cilj nam je svakako nastaviti bogato naslijeđe svih hotela koje imamo u portfelju, ali i dati im novu dimenziju koja će Rijeku staviti u fokus u vremenu koje je pred nama. U te planove, Bonavia se savršeno uklapa u svakom pogledu, i kao baština, ali i kao izniman hotel sa sjajnim timom zaposlenika”, izjavio je Kristian Šustar, izvršni direktor i član Uprave Jadran hotela d.o.o. Rijeka, koji će ujedno voditi i poslovanje Bonavije.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari