Japanski hoteli sve više privlače strane investitore

Foto: Unsplash.com

Strani investitori kupuju japanske hotele u neviđenim razmjerima u proteklom desetljeću, budući da oporavak turizma, slaba valuta i niske kamatne stope povećavaju apetite iz inozemstva.

Kupci iz drugih zemalja činili su 47 posto od 494,3 milijarde jena (4,9 milijardi dolara) uloženih u hotelske poslove sklopljene u posljednjih 12 mjeseci, što je najveći postotak od 2014., prema podacima koje je krajem ožujka objavila istraživačka tvrtka MSCI Real Assets, javlja Bloomberg.

Kombinacija niskih stopa, slabog jena i stabilnosti tržišta učinila je japanske nekretnine privlačnim za globalne investitore usred raširene ekonomske neizvjesnosti tijekom prošle godine, rekao je Benjamin Chow, MSCI-jev voditelj istraživanja nekretnina u Aziji.

“Bilo je razdoblje prošle godine kada su svi naši klijenti išli u Japan gledati nekretnine”, rekao je Chow.

Povećan interes za hotele, koji čine oko desetinu japanskog poslovanja nekretninama, primjetan je jer je to i dalje jedno od najpopularnijih područja nekretnina u zemlji, rekao je Chow, dodajući da su strane investitore povijesno više privlačile stambene ili maloprodajne nekretnine .

Turisti se vraćaju u Japan otkako je ta zemlja u listopadu ublažila granične kontrole iz doba pandemije.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari