Hotelska grupacija Jadran Crikvenica u trećem tromjesečju ostvarila dobit od 7,4 milijuna eura

Pixabay.com
Hotel, ilustracija Foto: Pixabay.com

Hotelska grupacija Jadran Crikvenica koja posluje na crikveničkoj i makarskoj rivijeri te otoku Braču u trećem je tromjesečju ove godine ostvarila dobit od 7,4 milijuna eura, što je manje od lanjskih 10,3 milijuna eura, dok je na razini devet mjeseci dobit veća, pokazuju podaci iz financijskog izvješća.

Dobit za devet mjeseci Jadrana Crikvenica iznosila je 11,2 milijuna eura, dok je u istom razdoblju 2022. bila 6,1 milijun eura, prenosi Hina.

Tome je razlog rast ukupnih prihoda u devet mjeseci na 37,5 milijune eura s lanjskih 32,6 milijuna, što je pratilo smanjenje ukupnih rashoda na 26,3 milijuna eura, s lanjskih 25,5 milijuna.

U trećem tromjesečju ukupni prihodi grupacije su pak bili manji nego u istom tromjesečju 2022. – 20,7 milijuna eura naspram 24,3 milijuna, uz istodobni pad ukupnih rashoda na 13,3 milijuna eura, s lanjskih 14 milijuna.

Iz te kompanije uz financijsko izvješće iznose i podatke o fizičkom ostvarenju, prema kojima je grupacija u tri ljetna mjeseca ostvarila tri posto više noćenja nego u ljetu 2022. godine, a u devet mjeseci s ukupnih 527.000 noćenja porast od devet posto.

Od veljače ove godine grupu Jadran čine Jadran sa sjedištem u Crikvenici te ovisna društva Adria Coast Turizam i Stolist.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari