Helios Faros poslovao s gubitkom, planira izdavanje novih dionica

Hvar, hotelski smještaj, foto: PR Valamar

Hvarska hotelska grupacija Helios Faros izvijestila je Zagrebačku burzu (ZSE) kako planira održati Glavnu skupštinu 4. srpnja 2024. godine te objavila glavne točke o kojima će dioničari glasati.

„Utvrđuje se da ostvareni gubitak Društva u 2023. godini iznosi 1.419.197,77 eura (slovima: jedan milijun četiristotine devetnaest tisuća sto devedeset sedam eura i sedamdeset sedam centi). II. Ostvareni gubitak u 2023. godini pokrit će se iz poslovanja budućih razdoblja.“, poručeno je u pozivu.

Planira se i davanje nove ovlasti za povećanje temeljnog kapitala iz odobrenog temeljnog kapitala radi čega se mijenja članak 9. Statuta u cijelosti.

 „Ovlašćuje se uprava Društva da, uz suglasnost nadzornog odbora, jednokratno ili u više navrata izdavanjem novih dionica poveća temeljni kapital Društva, ali najviše s iznosa od 56.615.057,01 eura (slovima: pedeset šest milijuna šesto petnaest tisuća pedeset sedam eura i jedan cent) za iznos od 28.307.500,00 eura (slovima: dvadeset osam milijuna tristo sedam tisuća petsto eura) na iznos od 84.922.557,01 eura (slovima: osamdeset četiri milijuna devetsto dvadeset dvije tisuće petsto pedeset sedam eura i jedan cent). Uprava je ovlaštena odlučiti izdavati dionice za uloge u stvarima i pravima.“, glasi novi članak koji ovlašćuje Upravu za izdavanje novih dionica, odnosno povećanje temeljnog kapitala tvrtke.

Glavni dioničari mirovinski fondovi

Podsjetimo, Helios Faros d.d. jedan je od nositelja turističke ponude na otoku Hvaru, a ključni pružatelj turističkih usluga u Starom Gradu. Izlaskom Društva iz stečaja i nastavkom poslovanja bitno je izmijenjena struktura dioničara, ali i način poslovanja Društva.

Glavni dioničari Društva postali su mirovinski fondovi pod upravljanjem PBZ Croatia Osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. Ujedno je Društvo sklopilo s Valamar Rivierom d.d. Ugovor u odnosu na upravljanje 3 hotelsko-turističkim objektima i sadržajima (hotel menadžment ugovor), slijedom kojeg ugovora Valamar Riviera d.d. upravlja hotelskim operacijama Društva.

Valamar Riviera d.d. vodeće je društvo u sektoru turizma u Republici Hrvatskoj.

Društvo nastavlja svoju tradiciju te želi postati glavni nositelj turističkog razvoja Staroga Grada na način da proširi i unaprijedi ponudu. S obzirom na navedeno, a kako bi Društvo privuklo vrhunske stručnjake u upravu Društva, koji će dužnom pažnjom i odgovorno voditi poslove sukladno postavljenim temeljnim vrijednostima i poslovnoj strategiji Društva, politika primitaka članova uprave strukturirana je na način da odražava te ciljeve. Ona potiče razvoj Društva i odgovorno donošenje odluka, nagrađuje dobar učinak i rezultate, ali istovremeno pruža sigurnost i stabilnost članovima uprave pri vođenju poslova Društva te ih odvraća od poduzimanja bespotrebnih rizika.“, poručeno je u vezi točke Glavne skupštine koja će povesti raspravu o primicima članova Uprave.

HELIOS FAROS d.d.

Naselje Helios 5, 21460, Stari Grad, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
9.993.920,00 (2023.)
Broj zaposlenih:
158 (2023.)

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari