Hanfa upozorava na tajvansku tvrtku Dryden Partners

Foto: Anete Lusina/Pexels

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u ponedjeljak hrvatske građane i ulagatelje na tajvansko društvo Dryden Partners koje u posljednje vrijeme kontaktira građane i nudi mogućnost financijskih ulaganja i planiranja mirovine.

Hanfa navodi kako je riječ o društvu koje nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga.

Dryden nudi niz financijskih usluga, od financijskog savjetovanja i trgovanja vrijednosnim papirima do upravljanja imovinom, ali i planiranja mirovine. Pregledom internetske stranice društva, međutim, nije utvrđeno da postoji odobrenje nadležnog regulatora za pružanje tih usluga.

Također, društvo nije registrirano u hrvatskom Sudskom registru niti se nalazi na popisu notificiranih društava Hanfe za neposredno pružanje usluga u Hrvatskoj.

Hina piše i da Hanfa ne raspolaže dodatnim informacijama o poslovanju tog društva, niti je nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja te ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostave poslovni odnos s društvom.

Stoga pozivaju ulagatelje s područja Hrvatske na oprez prilikom ulaska u bilo kakav poslovni odnos s njima, navodi se još u priopćenju.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari