Hanfa ukinula odobrenje za obavljanje poslova društvu Centar Faktor

Foto: Pexels

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je ukinulo odobrenje za obavljanje poslova faktoringa zagrebačkoj tvrtki Centar faktor, jer nije postupalo po nadzornim mjerama tog regulatora nakon utvrđenih nezakonitorsti i nepravilnosti.

Kako ističu iz te regulatorne agencije, a prenosi Hina, takvo rješenje doneseno je uslijed nepostupanja po nadzornim mjerama Hanfe te težine utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, koje su se odnosile na netočno vođenje poslovnih knjiga.

Nezakonitosti i nepravilnosti odnosile su se na iskazivanje neispravnog stanja obveza i potraživanja društva, posebno u dijelu primljenih pozajmica od drugih osoba te neusklađenosti stanja potraživanja i obveza u poslovnim knjigama društva s onim u poslovnim knjigama vjerovnika i dužnika.

Hanfa ističe da je obavila tri upravna postupka posrednog nadzora nad tim društvom, pri čemu je rješenjima bilo naloženo otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti. No, kako to nije učinjeno, ispunjeni su svi zakonski uvjeti za ukidanje ranije izdanog odobrenja za obavljanje poslova faktoringa.

Poduzet će i daljnje aktivnosti u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, zaključuje se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari