Na Wall Streetu rast financijskog sektora, cijene dionica tehnoloških divova u padu

Pixabay.com
Burza, ilustracija Foto: Pixabay.com

Cijene dionica u srijedu su ponovno porasle na Wall Streetu, što se i treći dan zaredom pripisuje rastu financijskog sektora jer su kvartalni poslovni rezultati banaka bolji nego što se očekivalo.

Hina prenosi da je Dow Jones ojačao 0,31 posto, na 35.061 bod, dok je S&P 500 porastao 0,24 posto, na 4.565 bodova, a Nasdaq indeks 0,03 posto, na 14.358 bodova.

I jučer je, treći dan zaredom, najviše porastao S&P 500 indeks bankarskog sektora, za 1,7 posto, pa je dosegnuo najvišu razinu od početka ožujka, kada je taj sektor uzdrmala propast nekoliko banaka.

Goldman Sachs, US Bancorp i niz drugih banaka objavile su jučer bolje kvartalne poslovne rezultate nego što se očekivalo.

S druge strane, pale su cijene dionica nekoliko tehnoloških divova (Microsoft, Alphabet, Nvidia…) poslije višednevnog znatnog rasta.

U fokusu ulagača posljednjih su dana kvartalna poslovna izvješća banaka i kompanija pa tako u anketi Reutersa analitičari procjenjuju da su kompanije iz sastava S&P 500 indeksa u drugom tromjesečju pale 8,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Na početku mjeseca očekivao se pad zarada od 5,7 posto.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari