HANFA upozorava na lažne e-mail poruke

Pixabay.com
Upozorenje HANFA-e, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, HANFA, upozorava građane da su se pojavile lažne e-mail poruke, u kojima se pojedinci predstavljaju kao zaposlenici HANFA-e, te pokušavaju prevariti građane.

„U e-mail porukama se primatelja indirektno zastrašuje pozivajući se na pranje novca, HANFA-u, Europsku središnju banku, američki SEC i druge sudionike financijskog tržišta kako bi se na taj način dao kredibilitet i legitimnost poslanoj e-mail poruci“, priopćeno je iz HANFA-e.

Hanfa
Preslik lažnog e-maila koji je HANFA dostavila našoj redakciji, Izvor: HANFA

Građanima se, kažu, nudi mogućnost da pristupe svojim navodnim sredstvima koja su izdvojena na poseban račun uz naknadu od nekoliko stotina eura za aktiviranje računa.

HANFA napominje da su takve e-mail poruke lažne te da zaposlenici HANFA-e nikada ne šalju e-mail poruke takvog ili sličnog sadržaja građanima. Poziva se javnost da ne nasjeda na takve e-mail poruke i ne uplaćuje novac“, priopćeno je iz ove Agnecije.

U slučaju bilo kakvih nedoumica, HANFA je dostupna putem službenih telefona, internetske stranice te putem e-maila: info@hanfa.hr.

14 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari