Grupacija Scenic i 3. maj potpisali ugovor o gradnji polarnog kruzera

Scenic Eclipse, ilustracija
Scenic Eclipse, ilustracija Foto: MKM Yachts

Ugovor o gradnji trupa i djelomično opremanje još jednog polarnog kruzera, luksuzne megajahte Scenic Eclipse sklopili su predstavnici tvrtke MKM Yachts, podružnice australske grupacije Scenic, i 3. maja Rijeka 1905, tvrtke-kćeri Brodogradilišta 3. maja.

Ugovor su potpisali predsjednica Uprave 3. maja 1905 Vjera Marić, direktor MKM Yachtsa Saša Čokljat, i vlasnik Scenica Glen Moroney, a potpisivanju je nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Luksuzni polarni kruzer gradit će tvrtka MKM Yachts i 3. maj kao podugovaratelj, koji će se pobrinuti za trup i djelomično opremiti brod.

Premijer Plenković je izjavio kako mu je drago svjedočiti trećoj fazi suradnje kompanije Scenic, putem MKM Yachtsa, i Hrvatske, prenosi Hina.

Hina/ Helena Šupraha
Ugovor 3. maja i grupacije Scenic o gradnji trupa za još jedan polarni kruzer, Foto: Hina/ Helena Šupraha

Najprije je to bio pulski Uljanik, u najtežim vremenima stečaja, pa riječki 3. maj, a sada je to 3. maj Rijeka 1905 i nastavak izgradnje najmodernijih polarnih kruzera, rekao je, dodajući kako je suradnja rezultirala najprije izgradnjom megajahte Eclipse l, zatim izgradnjom megajahte Eclipse ll, koja je u vrijeme pandemije jedno vrijeme bio u riječkoj luci, a uspjesi tih brodova su fascinantni.

Istaknuo je da je riječ o najboljem što brod može imati u tehničkom smislu, o projektu vrijednom 250 milijuna eura. Plenković je ocijenio kako je to važan projekt za brodogradilište, za Rijeku i za hrvatsko gospodarstvo.

Tvrtka 3. maj Rijeka 1905. osnovana je zbog nastavka brodograđevne djelatnosti, a prema planu restrukturiranja 3. maja, djelatnost će se bez financijskih opterećenja iz prethodnih razdoblja obavljati u novoj tvrtki, koja je dokapitalizirana operativnom imovinom.

Brodogradilište 3. maj će dovršiti ranije ugovorene poslove, dok će nove poslove ugovarati tvrtka-kćer, a s ugovaranjem novih poslova u novu tvrtku će se prebacivati i radnici.

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju tvrtke 3. maj Rijeka 1905, uz uvjet nastavka brodograđevne djelatnosti na tom području, objavljen je u sredinom ožujka ove godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari