Grupa Zagrebački holding u prvom polugodištu ostvarila 724 tisuće eura dobiti

Hina/arhiv
Zagrebački holding Foto: Hina/arhiv

Grupa Zagrebački holding  u prvom je polugodištu 2023. godine ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 724 tisuća eura, što je za 38,7 posto manja dobit u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok sveobuhvatna dobit Grupe iznosi 4,4 milijuna eura te je 133 posto veća nego u istom razdoblju lani, stoji u financijskom izvješću Grupe Zagrebački holding. 

Ukupni prihodi su im u prvom polugodištu ove godine iznosili 383,5 milijuna eura, piše Hina, dok su u istom lanjskom razdbolju bili 303,85 milijuna eura. Ukupni rashodi, pak, dosegnuli su 382,77 milijuna eura, dok su godinu ranije bili nešto manji od 302 milijuna eura.

Operativna dobit (EBIT) Grupe ostvarena je u iznosu od 11 milijuna eura, što je povećanje za 3,8 milijuna eura u odnosu na usporedno razdoblje 2022. godine. Ostvarena dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 38,3 milijuna eura, povećanje od 4,5 milijuna eura u odnosu na isto usporedno razdoblje.

Nastavak aktivnosti unaprjeđenja poslovanja Grupe te ostvareni pozitivni financijski rezultati u prvoj polovici godine, predstavljaju dobar smjer prema ostvarenju ambicioznih ciljeva za 2023. godinu, ističu iz Grupe.

Time su, prenosi Hina, stvoreni preduvjeti za novi investicijski ciklus s ciljem razvoja Grupe kao partnera koji isporučuje kvalitetnu uslugu građanima grada Zagreba.

Prema financijskom izvješću, Grupa Zagrebački holding u poslovnu 2023. godinu ušla je s ambicioznim planom unapređenja poslovanja koji uključuje nastavak procesa organizacijskog i operativnog restrukturiranja u svim sastavnicama Grupe te proces reizdanja obveznica Matičnog društva koji je uspješno realiziran s 11. srpnjem 2023. godine izdanjem prve obveznice gradske tvrtke na području srednje i istočne Europe povezane s održivim poslovanjem, ističe se u priopćenju iz ZG Holdinga. 

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari