Geopark Biokovo-Imotska jezera na UNESCO-voj listi geoparkova

Pixabay.com
Biokovo Foto: Pixabay.com

Geopark Biokovo-Imotska jezera uvršten je na UNESCO-vu listu svjetskih geoparkova, što je nakon Papuka i viškog arhipelaga treći geopark iz Hrvatske na toj listi, izvijestila je u petak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

“Hrvatska je u globalnim okvirima prepoznata kao turistička destinacija s iznimno očuvanom prirodom, a vijest o uvrštenju trećeg geoparka na UNESCO listu to dodatno potvrđuje. Prirodni resursi su najvažnije što svaka zemlja ima, a mi možemo biti ponosi na bogatstvo naše flore i faune, kao i na očuvanost područja od kojih su mnoga netaknuta”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Na taj je uspjeh ponosna i izvršna direktorica Geoparka Biokovo-Imotska jezera Ivana Ćapin, koja ističe da time geopark dobiva novu dimenziju u svjetskim okvirima, prenosi Hina.

“Ovo je velika nagrada za sve nas i našu predanost, a ujedno i velika motivacija u daljnjem djelovanju jer nam se sada otvaraju novi potencijali za cijelo područje, osobito za područje Imotske krajine”, smatra Ćapin.

Ravnatelj Javne ustanove PP Biokovo Slavo Jakša podsjeća pak na veliki kulturni, povijesni i prirodni značaj tog geoparka, dok gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, koji je sudjelovao u financiranju aktivnosti koje su prethodile ovom rezultatu, najavljuje izgradnju modernog centra za posjetitelje u sklopu geoparka.

Dobivanje UNESCO oznake direktor Turističke zajednice Imota Luka Kolovrat ocijenio je važnim za povećanje vidljivosti cijele destinacije i stvaranje pretpostavke za razvoj geoturizma kao specifičnog i zanimljivog oblika selektivnog turizma koja se fokusira na geološke i geomorfološke značajke krajolika kao turističke atrakcije i jedan je od najbrže rastućih tržišnih segmenata unutar posebnih oblika turizma.

“Geopark Biokovo-Imotska jezera pruža mnoge pogodnosti i razvojne mogućnosti za cijelo područje, od razvoja poljoprivrede, ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti pa sve do unapređenja suradnji s drugim parkovima i partnerima”, dodao je Kolovrat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari