Generali ostvario veliki porast dobiti u prvih devet mjeseci godine

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4d/Palazzo_delle_Assicurazioni_Generali_in_Florence_9.JPG/2048px-Palazzo_delle_Assicurazioni_Generali_in_Florence_9.JPG
Generali, Firenca, Italija Foto: Wikimedia Commons/Freepenguin

Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio je o velikom porastu dobiti u prvih devet mjeseci zahvaljujući prodaji nekretnina i dobrim rezultatima u poslovanju s neživotnim osiguranjem.

Bruto zaračunate premije porasle su u razdoblju od siječnja do rujna za 4,5 posto, na 60,5 milijardi eura, što se pripisije dobrom rezultatu u poslovanju s osiguranjem imovine i osiguranjem od nezgoda.

Prilagođena neto dobit, pak, porasla je za 29,6 posto, na 29,8 milijardi eura. Operativna dobit uvećana je za 16,7 posto, na 5,1 milijardu eura.

Vezano uz dobit, posebno su izdvojili jednokratni kapitalni prihod od prodaje nekretnina u Londonu u iznosu od 193 milijuna eura.

Ujedno su istaknuli i učestale zahtjeve za isplatom odštete za posljedice poplava i oluja s tučom u Italiji, Grčkoj i zemljama srednje Europe koji su utjecali na objedinjeni rezultat u odjelu osiguranja imovine i osiguranja od nesretnog slučaja.

Grupa tako očekuje da će zbog oluja u Italiji i Francuskoj bilježiti gubitak od 50 do 100 milijuna eura, rekao je novinarima financijski direktor Cristiano Borean.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari