Talijanski osiguravatelj Generali ima višak od 500 milijuna eura

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4d/Palazzo_delle_Assicurazioni_Generali_in_Florence_9.JPG/2048px-Palazzo_delle_Assicurazioni_Generali_in_Florence_9.JPG
Generali, Firenca, Italija Foto: Wikimedia Commons/Freepenguin

Glavnom talijanskom osiguravatelju Assicurazioni Generali još uvijek ostaje 500 milijuna eura, namijenjenih za poslove spajanja i preuzimanja, koji će biti vraćeni dioničarima ako se ne iskoriste za akvizicije, rekao je izvršni direktor Generali-ja, Philippe Donnet.

Prema svom trenutačnom trogodišnjem planu, koji završava 2024. godine, Generali je tražio ciljeve za akvizicije u osiguranju i upravljanju imovinom te je namijenio do tri milijarde eura za transakcije spajanja i preuzimanja, navodeći moguće poslove u Europi, Aziji i Sjedinjenim Državama.

U lipnju je najveći talijanski osiguravatelj pristao kupiti španjolsku jedinicu američkog osiguravatelja Liberty Mutual za 2,3 milijarde eura, ojačavši svoj segment imovine i nezgoda.

Generali je u srpnju sklopio ugovor, strukturiran kao razmjena imovine bez novčane naknade, za kupnju Conning Holdingsa za upravljanje imovinom sa sjedištem u Connecticutu, ispunjavajući ambiciju izvršnog direktora, da se proširi na sektor upravljanja imovinom u Sjedinjenim Državama.

Naš prioritet danas je uspješna integracija Liberty Segurosa i kombinacija s Conningom. Ne mogu reći hoćemo li napraviti još jednu akviziciju prije završetka plana. Velika akvizicija je malo vjerojatna. Ako ne iskoristimo ovaj novac za akviziciju, vratit ćemo ga dioničarima”, rekao je Donnet.

Generali postoji već 190 godina. Osnovan je u Trstu 26. prosinca 1831. godine, na inicijativu poduzetnika Giuseppea Lazzara Morpurga. U kratkom vremenu otvorene su agencije u svim talijanskim državama, u većim gradovima Carstva, od Beča do Pešte, te u glavnim lukama Europe.

Prve poslovnice u Hrvatskoj osnivaju već godinu dana nakon utemeljenja matičnog društva, 1832. u Rijeci i Karlovcu, potom i u svakom većem gradu.

Povratak u Hrvatsku uslijedio je 2002. godine osnivanjem Generali životnog osiguranja d.d., a godinu dana potom i Generali osiguranja d.d. Spajanje s Libertas osiguranjem d.d. 2006. društva djeluju pod jedinstvenim nazivom Generali osiguranje d.d.

U 2020. godini Generali osiguranje d.d. je finaliziralo akviziciju poslovanje Generali zavarovalnice d.d., Podružnice Zagreb za osiguranje (ranije Adriatic Slovenica Zavarovalna družba d.d., Podružnica Zagreb) i Izvor osiguranja , omogućivši daljnje jačanje Generali-jeve prisutnosti na tržištu u Hrvatskoj, stoji na službenoj stranici Generali Hrvatska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari