Fortenova: Velik interes za preuzimanje poljoprivrednih kompanija

https://fortenova.hr/en/news/following-amsterdam-district-courts-dismissal-of-all-claims-by-sanctioned-sbk-art-the-meeting-of-dr-holders-proceeds-as-planned/
Fortenova Grupa, Foto: www.fortenova.hr

Fortenova grupa je izvijestila kako je pozvala odabrane ponuđače na nastavak sudjelovanja u procesu potencijalne prodaje poslovnog područja poljoprivrede, te da su neobvezujuće ponude pokazale velik interes za preuzimanje njezinih poljoprivrednih kompanija.

Iz Fortenove navode kako su nakon primitka niza neobvezujućih ponuda za preuzimanje poslovnog područja poljoprivrede i dodatnih razgovora s ponuđačima, pozivom određenom broju odabranih ponuđača na nastavak sudjelovanja u procesu obavljanjem dubinskog snimanja poslovanja odlučili nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijalne prodaje.

Proces ispitivanja interesa započeo je slanjem informativnog materijala na adrese potencijalno zainteresiranih kupaca, prenosi Hina, a test tržišta je kroz neobvezujuće ponude pokazao postojanje velikog interesa za preuzimanje kompanija iz poslovnog područja poljoprivreda, kažu u Fortnenovi.

Riječ je o poljoprivrednom poslovanju koje je značajno u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj i u koje je Fortenova grupa proteklih godina znatno ulagala, čime je podigla njegovu ukupnu vrijednost.

Kada je riječ o postupku odabira strateškog partnera, on će, kao i u slučaju prodaje poslovnog područja zamrznuta hrana, biti usmjeren na one koji će osim plaćanja fer cijene dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje, istaknuli su iz Fortenova grupe.

Zadovoljni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera. Iako sada ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o pronalaženju strateškog partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi”, izjavio je glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško. 

Fortenova grupa je krajem siječnja izvijestila da je započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju svog poslovnog područja poljoprivreda. U poslovnom području poljoprivrede te grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari