EU izbori: Do iduće srijede moguće prijave o promjenama u registru birača

Ilustracija, Foto: Canva

Ministarstvo pravosuđa izdalo je podsjetnik biračima vezan uz nadolazeće europske izbore.

„Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije podsjeća birače da,  do srijede 29. svibnja mogu podnijeti zahtjeve za privremeni upis, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta (tzv. žute potvrde) za izbore članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja 2024.“, stoji u priopćenju.

Birači podatke upisane u registar birača mogu provjeriti na:  https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/
 
Pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnošenje zahtjeva za: privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta (tzv. žuta potvrda) –

birači mogu obaviti najkasnije do 29. svibnja 2024. putem sustava e-Građani ili u nadležnom upravnom tijelu županije ili Grada Zagreba. 

Nadležna upravna tijela županija i Grada Zagreba, koja vode registar birača, na svojim mrežnim stranicama objavit će svoje kontakt podatke i informacije o vremenu i mjestu rada.
Objava biračima i kontakti nadležnih upravnih tijela dostupna su na poveznici: https://mpu.gov.hr/vijesti/objava-biracima-za-izbore-za-clanove-u-europski-parlament-iz-republike-hrvatske-27974/27974

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari