Erste Group ostvarila rekordni prihod od kamata i provizija

Unsplash
Novac, ilustracija Foto: Ibrahim Boran on Unsplash

Austrijska banka Erste Group izvijestila je u ponedjeljak o skoku dobiti i prihoda u trećem kvartalu, uz nove rekordne iznose neto kamatnih i prihoda od naknada.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit poskočila joj je za 61 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dosegnuvši 819,7 milijuna eura, pokazuje financijsko izvješće austrijske bankarske grupe.

Na tromjesečnoj razini smanjila se pak za 8,5 posto zbog otpuštenih rezervacija za rizike u razdoblju od travnja do lipnja i viših troškova rizika.

Operativni prihod iznosio je u tri mjeseca zaključno s rujnom 2,69 milijardi eura i bio je gotovo 27 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine.

Pritom je neto kamatni prihod uvećan za 20,2 posto, na 1,86 milijardi eura, desegnuvši novu najvišu vrijednost otkada je banka osnovana.

Neto prihod od naknada i provizija iznosio je 662,9 milijuna eura, što je gotovo osam posto više nego u trećem kvartalu 2022. godine i također najviše otkada je Erste počeo poslovati, zahvaljujući brokerskim uslugama u osiguranju i višim naknadama za plaćanja.

Erste Group za cijelu godinu sada predviđa minimalno za petinu veći neto kamatni prihod nego lani.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari