Ericsson zaključio drugo tromjesečje s neto gubitkom

pixabay.com
Telekomunikacije, ilustracija Foto: Pixabay.com

Švedski proizvođač opreme za telekomunikacijske mreže Ericsson izvijestio je da je zbog troškova restrukturiranja drugo tromjesečje zaključio s neto gubitkom, istaknuvši i oštar pad prodaje u Sjevernoj Americi.

U razdoblju od travnja do lipnja Ericsson je zabilježio neto gubitak od 600 milijuna kruna (52,1 milijun eura). U istom prošlogodišnjem razdoblju poslovali su s neto dobiti od 4,7 milijardi kruna.
U kompaniji ističu troškove restrukturiranja od 3,1 milijardu kruna, koji uglavnom uključuju isplate otpuštenim radnicima, procijenivši da će u cijeloj godini dosegnuti sedam milijardi kruna.

Ericsson, kako prenosi Hina, smanjuje troškove kako bi se prilagodio slabijoj potrošnji klijenata u redovima telekomunikacijskih kompanija. U veljači je tako najavio da će otpustiti 8.500 radnika.
Kada se isključe troškovi restrukturiranja, Ericssonova operativna dobit više je nego prepolovljena, na 2,8 milijardi kruna.

Neto prihod porastao je tri posto, na 64,4 milijarde kruna. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva i jednokratne stavke, prihod je na razini grupe pao za devet posto, odražavajući 13-postotni pad u ključnom poslovanju s mrežnom opremom.

U Sjevernoj Americi organski je prihod u tom dijelu poslovanja prepolovljen. Tržište će se „postupno oporaviti” krajem ove i poboljšati iduće godine, procjenjuje predsjednik i glavni izvršni direktor Börje Ekholm, ukazujući na pojačanu potražnju za opremom za mreže 5G.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari