Ericsson NT potpisao niz novih ugovora milijunske vrijednosti

Ericsson Nikola Tesla Grupa, Foto:; Ericsson NT/PR

Ericsson Nikola Tesla potpisao je niz novih ugovora vrijednih gotovo pet milijuna eura, vezanih uz modernizaciju i održavanje komunikacijskih mreža te digitalnu transformaciju društva.

S HT Mostarom, ističu u priopćenju, ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice Ericsson Evolved Packet Core (EPC) i Diameter Signalling Controller (DSC) rješenja.

Realizacijom ovog ugovora HT Mostar će modernizirati i dodatno proširiti postojeće rješenje paketske jezgrene mreže te omogućiti jednostavnije i agilnije upravljanje, kao i kreiranje novih naprednih usluga.

S kosovskim operatorom IPKO ugovoreno je, pak, nekoliko projekata modernizacije i održavanja jezgrene mreže, među kojima su posebno izdvojili uvođenje VoLTE funkcionalnosti koja će korisnicima omogućiti poboljšanu govornu uslugu preko LTE/4G mreže.

Implementirat će se i Mobile Number Portability funkcionalnost koja će, u skladu sa zahtjevima i pravilima propisanim od strane regulatorne agencije, korisnicima omogućiti promjenu operatora uz zadržavanje postojećeg broja. Ugovoreni su također i projekti modernizacije te održavanja mobilnih mreža na drugim izvoznim tržištima.

U području digitalnog društva, u Hrvatskoj je ugovoren niz poslova vezanih uz digitalnu transformaciju zdravstva, zemljišne administracije, javne uprave i sigurnosti, poslovnih komunikacija, prometa i održivosti.

Svi navedeni poslovi, navode iz Ericssona NT, imaju pozitivan učinak na daljnji razvoj gospodarstva te dostupnost i kvalitetu javnih usluga.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari