Ericsson Nikola Tesla sklopio nove ugovore vrijedne četiri milijuna eura

Financije.hr
Ericsson NT, Zagreb Foto: Financije.hr/Lejla Barić/prosinac 2023.

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne četiri milijuna eura, a ugovori su potpisani iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva, priopćeno je iz ove tvrtke.

S HT-om Mostar, dugogodišnja uspješna suradnja nastavlja se poslovima vezanim uz usluge pružanja podrške pri održavanju Ericssonovih rješenja u fiksnoj i mobilnoj mreži. Ovime će se, na zadovoljstvo krajnjih korisnika ovog operatora, omogućiti jednostavnije i agilnije upravljanje i održavanje mrežnih sustava“, navodi se u priopćenju.

Na tržištu Hrvatske, u području digitalno- transformacijskih rješenja potpisano je također nekoliko ugovora. U sklopu višegodišnjeg programa katastarskih izmjera, s Državnom geodetskom upravom ugovoren je projekt katastarskih izmjera na otoku Korčuli.

„Potpisani su i novi ugovori s Ministarstvom unutarnjih poslova te ugovori u području digitalne transformacije javnih usluga, zdravstva i financijske industrije, kao i ugovori vezani uz isporuku komunikacijske opreme za poslovne sustave. Ugovorenim poslovima Ericsson Nikola Tesla nastavlja doprinositi daljnjem razvoju i dostupnosti digitalnih tehnologija i usluga“, priopćeno je iz Ericssona NT.

Podsjećamo, Ericsson Nikola Tesla tijekom prošle poslovne godine ostvario je prihod od prodaje od 304,2 milijuna eura, što je rast od 2,2 posto, operativna dobit iznosila je 24,8 milijuna eura dok je neto dobit iznosila 22,2 milijuna eura. Prihodi od prodaje najveći su u posljednjih pet godina – 2019. godine su iznosili 236 milijuna eura.

S obzirom na kvalitetne poslovne rezultate kompanije ostvarene u protekloj godini, stabilnu financijsku situaciju i visoku razinu novčanih sredstava Uprava i Nadzorni odbor Ericsson Nikole Tesle predložili su, potkraj ožujka, odluku o isplati dividende od 15 eura po dionici, pri čemu deset eura redovne i pet eura izvanredne. Predložena dividenda znatno je viša u odnosu na prošlu godinu, kada je isplaćeno šest eura po dionici.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari