Ericsson Nikola Tesla zaposlenike nagradio s dionicama

Hina
Ericsson Nikola Tesla, Zagreb, Foto: Hina/Lana Slivar Dominić/veljača 2024.

Zagrebačka burza (ZSE) dobila je obavijest o otpuštanju vlastitih dionica tvrtke Ericsson Nikola Tesla sa sjedištem u Zagrebu, kao i razlog tome.

„Dana 28.03.2024. godine dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, otpustilo je ukupno 17 vlastitih dionica, koje čine 0,001% temeljnog kapitala Društva. Svrha otpuštanja je dodjela dionica zaposlenicima Društva sukladno Programima nagrađivanja. Nakon navedenih otpuštanja Društvo posjeduje 6.403 vlastitih dionica, koje čine 0,48% temeljnog kapitala Društva.“, priopćeno je iz tvrtke u utorak.

Predložena dividenda od 15 eura

Podsjetimo, na nedavnoj Glavnoj skupštini predložena je dividenda od 15 eura po dionici.

„S obzirom na kvalitetne poslovne rezultate kompanije ostvarene u protekloj godini, stabilnu financijsku situaciju i visoku razinu novčanih sredstava, na sjednici održanoj 22. ožujka 2024. godine, Uprava i Nadzorni odbor Ericssona Nikole Tesle zajednički su predložili Glavnoj skupštini Društva usvajanje odluke o isplati redovne dividende u iznosu od 10 eura po dionici i izvanredne dividende u iznosu od 5 eura po dionici.“, poručeno je iz kompanije.

Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održat će se 27. lipnja 2024. godine. Pravo na dividendu imaju dioničari koji će na dan 3. srpnja 2024. godine imati na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Prvi dan od kojeg se dionicom trguje bez prava na dividendu (ex dividend date) je 2. srpnja 2024. godine.

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni gotovo 5 milijuna eura

Nakon prijedloga dividende iz tvrtke je izviješteno kako je Ericsson Nikola Tesla potpisao niz novih ugovora vrijednih gotovo 5 milijuna eura. Ugovori su vezani uz modernizaciju i održavanje komunikacijskih mreža i digitalnu transformaciju društva.

S HT Mostarom ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice Ericsson Evolved Packet Core (EPC) i Diameter Signalling Controller (DSC) rješenja. „Realizacijom ovog ugovora HT Mostar će modernizirati i dodatno proširiti postojeće rješenje paketske jezgrene mreže te omogućiti jednostavnije i agilnije upravljanje kao i kreiranje novih naprednih usluga.“, priopćeno je iz kompanije.

S kosovskim operatorom IPKO ugovoreno je nekoliko projekata modernizacije i održavanja jezgrene mreže, među kojima su izdvojena dva projekta.

„Uvođenje VoLTE funkcionalnosti korisnicima ovog operatora omogućit će poboljšanu govornu uslugu preko LTE/4G mreže. Implementirat će se i Mobile Number Portability funkcionalnost koja će, u skladu sa zahtjevima i pravilima propisanim od strane regulatorne agencije, korisnicima omogućiti promjenu operatora uz zadržavanje postojećeg broja. Ugovoreni su i projekti modernizacije i održavanja mobilnih mreža na drugim izvoznim tržištima.“, priopćeno je.

U području digitalnog društva, u Hrvatskoj je ugovoren niz poslova vezanih uz digitalnu transformaciju zdravstva, zemljišne administracije, javne uprave i sigurnosti, poslovnih komunikacija, prometa i održivosti (Smart Energy). „Svi navedeni poslovi imaju pozitivan učinak na daljnji razvoj gospodarstva te dostupnost i kvalitetu javnih usluga.“, poručili su prošli mjesec iz tvrtke. 

ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.

Krapinska ulica 45, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
234.556.245,93 (2022.)
Broj zaposlenih:
2.689 (2022.)

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari