“Državne nekretnine” daju u zakup 28 poslovnih prostora u osam gradova

pixabay.com
Nekretnine , ilustracija Foto: Pixabay.com

Tvrtka “Državne nekretnine” raspisala je javni natječaj za zakup 28 poslovnih prostora u osam gradova. Ugovori o zakupu sklopit će se s najboljim ponuditeljima na deset godina, a ponude će se prikupljati do 14. rujna do 12 sati, izvijestili su iz ove tvrtke. Riječ je o poslovnim prostorima u Zagrebu, Karlovcu, Matuljima, Opatiji, Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu.

U Zagrebu je ponuđeno 18 poslovnih prostora i nalaze se većinom u drugoj i trećoj gradskoj zoni. Prostori za zakup većinom su ulični, osim prostora u Medulićevoj 30/1 u Zagrebu, koji je dvorišni, pripada drugoj gradskoj zoni, površine je 66 četvornih metara i može se zakupiti po početnoj cijeni od 5,45 eura po kvadratu, što je i najpovoljnija početna zakupnina među zagrebačkim prostorima.

Površinom najveći poslovni prostor, od 156 četvornih metara, ponuđen je u ulici Pod zidom 3, koja pripada prvoj gradskoj zoni, i početna mu je zakupnina 17,60 eura po četvornom metru. Najmanji prostor na natječaju u zakup se daje u Zagrebu na Vinogradskoj cesti 5, ima nešto više od 11 četvornih metara i početnu cijenu zakupa od 8,40 eura po četvornom metru.

Par minuta hoda od Dioklecijanove palače u Splitu daje se u zakup ulični prostor na lokaciji Sinjska 7/2 s početnom cijenom po kvadratu od 17,2 eura, a površine je 55 četvornih metara. U Sinjskoj ulici u Splitu također se daje u zakup dvorišni prostor površine 58 četvornih metara s početnom zakupninom od 8,63 eura po kvadratu.

U Varaždinu, Osijeku i Opatiji u zakup se daju poslovni prostori u strogom centru, a početna zakupnina po četvornom metru u Varaždinu iznosi 5,10 eura, u Osijeku 9,40 eura i Opatiji 15,55 eura. Na Kastavskoj cesti u Matuljima, nedaleko Opatije, u zakup se daje manji poslovni prostor s početnom cijenom zakupa po četvornom metru od 8,37 eura.

Početne zakupnine za poslovne prostore u Rijeci iznose 28 eura po kvadratu za prostor u prvoj zoni uz staro korito Rječine, a 22 eura po kvadratu za prostor druge zone na lokaciji Školjić 7. Dva poslovna prostora u zakup se daju i u Karlovcu, gdje je početna zakupnina po kvadratu za karlovačku Gundulićevu ulicu 6 eura.

“Državne nekretnine” i na ovom natječaju među zagrebačkim prostorima u zakup daju dva garažna mjesta – garaže se nalaze u III gradskoj zoni zakupa i obje su na Knežiji, a početna zakupnina po kvadratu je 2,60 eura. Poslovni prostori i garaže u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici su oslobođeni plaćanja zakupnine. Ponude za zakup dostavljaju se na adresu “Državnih nekretnina”, Planinska 1 u Zagrebu, do podneva 14. rujna, a prostori se prethodno mogu pogledati između 4. i 8. rujna prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

2 Odgovora

  1. To je vec za odabrane stalno neke drzavne nekretnine ne znam nikoga tko je uspio kupit il zakupiti nesto povoljno od drzave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari