Donesen Nacionalni plan održivog turizma, za njegovu provedbu na raspolaganju milijardu eura

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina

Vlada je u četvrtak donijela Nacionalni plan održivog turizma do 2027. godine, kao i akcijski plan za njegovu provedbu, piše Hina.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac tom je prilikom istaknula kako je za provedbu predviđenih mjera na raspolaganju gotovo milijardu eura kako iz EU tako i iz državnog proračuna.

Nacionalni plan razvoja održivog turizma do 2027. godine i Akcijski plan za provedbu Nacionalnog plana razvoja održivog turizma za razdoblje do 2025. godine izrađeni su na temelju Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH.

“Nacionalni plan definira provedbu ciljeva strategije razvoja održivog turizma i nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine u području turizma, a usklađen je s temeljnim dokumentima i politikama EU i Hrvatske”, navela je Brnjac, dodavši da taj dokument sadrži 10 posebnih ciljeva i pripadajućih mjera.

Akcijskim planom za razdoblje do 2025., pak, pobliže se definira provedba mjera i aktivnosti, a obuhvaća 21 mjeru, kao i okvir za njihovo praćenje i vrednovanje, dodala je.

Značajan izvor financiranja, ističe ministrica, bit će i Fond za turizam, i to sredstvima prikupljenim temeljem zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu i uredbom koja je u postupku donošenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari