Dobit i prihod UniCredita porasli zahvaljujući kamatama i naknadama

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/UniCredit_tower_Milan.jpg/2048px-UniCredit_tower_Milan.jpg
UniCredit Bank, Milano, Italija, Foto: Wikimedia Commons/ThePhotoGraphIc

Dobit i prihod talijanske banke UniCredit porasli su u prvom tromjesečju zahvaljujući kamatama i naknadama i znatno boljem rezultatu u trgovanju, pokazalo je izvješće.

U prva tri mjeseca ove godine neto prihod vlasnice Zagrebačke banke uvećan je za 7,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 6,3 milijarde eura. U gotovo istom postotku uvećan je i ukupan prihod, dosegnuvši 6,4 milijardi eura.

Neto prihod od kamata veći je za 8,5 posto, na 3,6 milijardi eura, a od naknada i provizija za 3,3 posto te je iznosio 2,1 milijardu eura.

Dobit od trgovanja, piše Hina, porasla je na 600 milijuna eura i bila je za 65 posto viša nego u prethodnom tromjesečju, odnosno 20,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Banka je tako prvi kvartal zaključila s neto dobiti od 2,6 milijardi eura, višom za 24 posto nego u prvim mjesecima lani.

Udio kredita u depozitima bio je veći za 1,1 postotni bod nego na kraju prošle godine i iznosio je 87,4 posto.

Rezervacije za gubitke po kreditima porasle su na godišnjoj razini za 5,5 posto, na 103 milijuna eura.

Uprava napominje i da je od 9. ožujka 2022. smanjila prekograničnu izloženost Rusiji za 5,6 milijardi eura, odnosno 91 posto.

Nakon austrijske Raiffeisen Bank International, UniCredit je europska banka s najvećom izloženošću Rusiji, a Europska središnja banka (ESB) nedavno je bankama u eurozoni uputila dopis, tražeći da smanje poslovanje, uz prijetnju novčanim kaznama, a u konačnici i gubitkom dozvole, rekli su izvori za Reuters.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari