dm, Lidl i Müller najpoželjniji poslodavci u sektoru trgovine

dm, Foto: Wikimedia Commons

Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u sektoru trgovine su dm-drogerie markt, Lidl Hrvatska, Müller trgovina Zagreb, Kaufland Hrvatska i Konzum plus, pokazalo je istraživanje Poslodavac prvog izbora, provedeno od strane Alma Career Croatia koja upravlja portalom MojPosao.

U istraživanju, navodi se u priopćenju, sudjelovalo je više od 25.000 ispitanika koji su kao najvažnije elemente atraktivnosti određenog zaposlenja i poslodavca izdvojili dobar tretman od strane nadređenih (51 posto), kvalitetne međuljudske odnose i sigurnost radnog mjesta (44 posto).

Od ostalih faktora, ističu se dobra reputacija tvrtke, prilike za napredak u struci te ravnoteža poslovnog i privatnog života.

Nešto više od polovice ispitanika, točnije 51 posto, kojima je poslodavac prvog izbora tvrtka iz djelatnosti trgovine često razmišlja o promjeni posla.

Trećina zaposlenih iliti 35 posto to čini ponekad, dok svega 13 posto ljudi nikad ne razmišlja o davanju otkaza.

Kad je riječ o najvažnijim beneficijama koje očekuju od poslodavaca prvog izbora, najčešće su naveli bonuse za izvanredna postignuća, naknadu za putne troškove, fleksibilno radno vrijeme i mogućnost pohađanja edukacija.

Bonus za preporuke i pokriveni troškovi kulturnih ili sportskih aktivnosti najmanje su važne beneficije, otkrivaju rezultati istraživanja.

15 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari