Dioničari Valamara odlučili o isplati dividende od 0,22 eura po dionici

Valamar, Foto: Valamar/404/PR

Na Glavnoj skupštini Valamara, dioničari su odlučili o isplati dividende u visini od 0,22 eura po dionici, što je deset posto više nego u prethodnoj godini, a bit će isplaćena 24. svibnja 2024. godine.

Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene u 2016., 2019. i 2021. godini, a pravo na njezinu isplatu imat će svi dioničari koji će kao imatelji dionica biti upisani u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 30. travnja, priopćeno je nakon skupštine održane u srijedu.

Dan od kada će se na uređenom tržištu trgovati dionicama društva bez prava na isplatu dividende je 29. travnja.

Kako su izvijestili iz te turističke kompanije, prenosi Hina, dioničari su također produljili ovlaštenje Upravi Valamara da stječe vlastite dionice kroz idućih pet godina.   

U priopćenju se navodi i da je Valamar devetu godinu zaredom objavio integrirano godišnje izvješće i postignuća u održivom poslovanju, koje je pokazalo da je u 2023. godini Valamar uložio 13,5 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, odnosno u projekte koji izravno doprinose razvoju destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima posluje te da je lani 100 posto električne energije u Valamaru dolazilo iz obnovljivih izvora.

Valamar je nastavio s dekarbonizacijom i smanjio emisije ugljika po zauzetoj smještajnoj jedinici za 72 posto u odnosu na baznu 2015. godinu. Između ostalog, ističu i da 78 posto hrane i pića u Valamaru dolazi od domaćih proizvođača.

Kompanija je sklopila i partnerstvo sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode (WWF) u segmentu nabave održivih proizvoda iz ribarstva te zaštiti Jadranskog mora i očuvanja bioraznolikosti, što predstavlja prvu takvu suradnju u hotelskom sektoru u Hrvatskoj.

Valamar Riviera d.d.

Stancija Kaligari 1, 52440, Poreč – Parenzo, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
331.190.595,66 (2022)
Broj zaposlenih:
3.793 (2022)

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari