Najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj dm, u turizmu Valamar grupa

Valamar, Foto: Valamar/404/PR

Za najpoželjnijeg poslodavca u Hrvatskoj ponovno je izabran dm-drogerie markt u velikom istraživanju koje je na uzorku od 25.000 ispitanika provela provela Alma Career Croatia koja upravlja portalom MojPosao.

Riječ je o devetnaestom istraživanju čiji je cilj doznati koji je poslodavac Hrvatima prvi izbor, a kao ono najvažnije čime ih privlače poželjni poslodavci 51 posto ispitanih istaknulo je dobre međuljudske odnose, odnosno dobru atmosferu na radnom mjestu.

Na drugom mjestu našla se prilika za napredak u struci (47 posto), a na trećem dobar tretman od strane nadređenih (42 posto). Među manje bitnim faktorima su društvena odgovornost kompanije, nematerijalne beneficije te kvalitetni proizvodi i usluge tvrtke.

S obzirom da se približava turistička sezona, istraživanje se posebno fokusiralo na tvrtke kojima je primarna Djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Kada se u obzir uzmu samo ispitanici koji su birali tvrtke iz te djelatnosti na prvom mjestu je Valamar Grupa, ispred Maistre i Globalne Hrane.

Zanimljivo, svaki četvrti ispitanik (28 posto) kojima je poslodavac prvog izbora tvrtka iz turističke djelatnosti često razmišlja o promjeni poslodavca, što je znatno rjeđe nego što to čine oni iz ukupnog uzorka (47 posto).

Trećina zaposlenih u turizmu (38 posto) ponekad razmišlja o promjeni poslodavca, dok ih 34 posto uopće ne promišlja o promjeni poslodavca.

Poslovni prihodi (EUR):
299.111.370,10 (2022)
Broj zaposlenih:
1.841 (2022)

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari