Deloitte ostvario rekordan prihod u protekloj financijskoj godini

pixabay.com
Zgrada Deloitte-a, SAD, Foto Pixabay.com

Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je fiskalnoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2023. godine, ostvarila prihod od 64,9 milijardi dolara što je porast od 14,9 posto u odnosu na prošlu godinu, objavljeno je u priopćenju koje stoji na zvaničnoj stranici ove kuće. Ovime je Deloitte povećao svoju prednost među „Velikom četvorkom“.

Najbrži rast, bilježeći skok prihoda od 19,1 posto, na 29,6 milijardi dolara, Deloitte je ostvario od usluga konzaltinga. Savjetodavno poslovanje u vezi s rizicima, koje uključuje savjete o kibernetičkoj sigurnosti i klimatskim promjenama, zabilježilo je drugi najveći rast prihoda na globalnoj razini od 17,5 posto.

Rast prihoda u poslovanju revizije i osiguranja ubrzao se u odnosu na prethodnu godinu na 13,8 posto u lokalnoj valuti. Prihodi su dosegnuli 12,3 milijarde dolara, potaknuti radom na okolišu, društvu i upravljanju, poput pripreme tvrtki za nove standarde ESG izvještavanja. Odjel poreza zabilježio je rast prihoda od 9,1 posto pomažući klijentima u ispunjavanju sve složenijih obveza poreznog usklađivanja kao i u transformaciji poreznih operativnih modela. Financijsko savjetovanje povećalo je prihode za 4,7 posto na 5,1 milijardu dolara.

U protekloj godini broj zaposlenih u Deloitteu se povećao 11 posto te trenutno zapošljava 457.000 stručnjaka diljem svijeta.

Prema podjeli po regijama, rast prihoda bio je najsnažniji u Americi sa 17,5 posto. Slijede Europa, Bliski istok i Afrika sa 12,6 posto, dok azijsko-pacifička regija zaostaje.

“Tijekom protekle godine”, ističu u Deloitte-u, “uložili smo znanje i resurse, uključujući i vrijeme naših zaposlenika putem pro bono rada i volontiranja, kako bismo se uhvatili u koštac sa sistemskim problemima u zajednicama diljem svijeta”.

Deloitte je ustrajan, stoji u priopćenju, da će u sljedećih deset godina uložiti više od tri milijarde dolara u društveni utjecaj.

Prepoznajući da je potrebno kolektivno djelovanje kako bismo se učinkovito suočili s klimatskom krizom, Deloitte se obvezao ostvariti nultu stopu emisija do 2030. te uspostaviti zeleno poslovanje s proširenim učinkom izvan poduzeća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari