Dalekovod sklopio nove ugovore za poslove u Sloveniji i Albaniji

Freepik.com
Dalekovod, Foto: Freepik.com/Ilustracija

Dalekovod je izvijestio o sklopljenim ugovorima za projekte izgradnje dalekovoda u Sloveniji i transformatorske stanice u Albaniji, ukupne vrijednosti iznad 27 milijuna eura.

Slovenska članica Dalekovod Grupe, Dalekovod d.o.o. Ljubljana, potpisala je u konzorciju sa slovenskom tvrtkom ENS, ugovor s operaterom prijenosnog sustava ELES iz Slovenije, za izgradnju dalekovoda DV 2x110kV Hudo – Kočevje, u iznosu od 14,5 milijuna eura.

Taj projekt obuhvatit će rušenje postojećeg i izgradnju novog dalekovoda ukupne duljine od 31,2 kilometra te će se sastojati od 111 dvosistemskih dalekovodnih stupova.

Početak radova je predviđen u lipnju ove godine, a završetak svih radova očekuje se u siječnju 2026. godine, prenosi Hina. Većina radova će se izvoditi u blizini postojećih vodova pod naponom, što zahtijeva precizno planiranje i koordinaciju kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje sustava prijenosa energije.

U konzorciju s građevinskom tvrtkom 4A-M SHPK, Dalekovod je potpisao i ugovor s OSHEE Grupom, operatorom distribucijskog sustava Albanije, za izgradnju nove transformatorske stanice 110/20kV i pripadajuće distribucijske mreže.

Projekt je vrijedan nešto više od 13 milijuna eura, financira ga Njemačka razvojna banka KfW, i trajat će dvije godine. Modernizacija elektroenergetske mreže u području Kamëza, koji je doživio značajan urbanistički i ekonomski razvoj, bit će ključna za daljnji napredak tog područja.

“Potpisivanje ovih ugovora predstavlja potvrdu naše strateške orijentacije prema kontinuiranom jačanju pozicije na svim tržištima – domaćem, susjednim i onim europskim”, kazao je član Uprave Dalekovoda Tvrtko Zlopaša.

Poslovni prihodi (EUR):
102.180.480,85 (2022)
Broj zaposlenih:
732 (2022)

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari