Continental ukida nekoliko tisuća radnih mjesta u odjelu za automobilske dijelove

Foto: Pixabay/Pexels

Njemačka multinacionalna kompanija Continental planira ukinuti nekoliko tisuća administrativnih radnih mjesta u posrnulom odjelu za automobilske dijelove, izvijestio je poslovni list Manager Magazin, a prenosi Hina.

Odjel za automobilske zaslone i sustave pomoći u vožnji ugasit će oko 5.500 radnih mjesta diljem svijeta, precizirao je list, pozivajući se na upućene izvore.

To je nešto manje od tri posto od ukupno 200.000 zaposlenih u Continentalu, prema podacima s kraja rujna.

U prvom redu planiraju gasiti administrativna radna mjesta dok će ona u proizvodnji i razvoju očito za sada biti pošteđena, navodi se u izvješću.

Najmanje tisuću radnih mjesta Continental će ugasiti u matičnoj Njemačkoj.

Ukidanjem radnih mjesta šef odjela Philipp von Hirschheydt želi uštedjeti oko 400 milijuna dolara godišnje od 2025. godine.

Kompanija bi mogla uštedjeti otprilike polovinu tog iznosa već 2024. godine i ponovo poslovati u plusu. Continentalov automobilski odjel zapošljava 100.000 ljudi i lani je ostvario promet od 18,3 milijarde eura.

Kompanija razmatra i “dodatne mjere jačanja konkurentnosti automobilskog sektora”, uključujući moguće promjene u administrativnoj strukturi kako bi se omogućilo brže i agilnije odlučivanje, izjavio je Von Hirschheydt, dodavši da ne može reći je li odluka već donesena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari