British Steel razmatra otpuštanje 2.000 radnika zbog financijskih problema

Foto: Pixabay.com

Proizvođač čelika British Steel, podružnica kineskog Jingjea, razmatra otpuštanje 2.000 zaposlenih zbog nagomilanih financijskih gubitaka, prenio je u ponedjeljak britanski tisak, dodajući da bi taj plan trebao biti proveden usprkos tome što kompanija pregovara sa britanskim vlastima o dobivanju nekoliko stotina milijuna funti subvencija.

“Kao dio plana o postizanju što manje zagađenosti, razmatramo različite operativne scenarije i opcije”, priopćila je kompanija agenciji France Press, ne otkrivajući druge detalje.

Sindikat British Steela objavio je, međutim, da “ne prihvaća ukidanje radnih mjesta kao način za dekarbonizaciju industrije čelika”, posebno jer su zaposleni posljednjih godina prihvatili smanjenje ili zamrzavanje plaća.

Otočki mediji piši kako tvrtka ima gubitak od tridesetak milijuna funti mjesečno, ali i da konačna odluka o otpuštanju još nije donešena.

Jingje trenutno u ime British Steela pregovara o 300 miliona funti pomoći od britanske vlade kako bi se kompanija održala i proizvodila čelik s manje zagađenja.

Nekada vodeća britanska kompanija bila je godinama u financijskim problemima, a 2020. uspjela je izbjeći bankrot zahvaljujući Jingjeu.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari