CompanyWall prikazuje najnovija financijska izvješća iz cijele regije

Prikupljanje i objava financijskih izvješća svih tvrtki je od velikog značaja kako za državne institucije, tako i za čitavo gospodarstvo. Transparentnost u poslovanju potiče uredno poslovanje, a to se postiže pravilnim financijskim izvješćima.

Svaka tvrtka, a posebno upravitelji, imaju korist od toga. Točna izvješća omogućuju upravi kvalitetnije planiranje budućeg poslovanja.

Važno je napomenuti da javna objava takvih izvješća povećava i kompetitivnost u segmentima tržišta zato što tvrtke vide podatke o konkurenciji i njihovom poslovanju. Osim toga, lakše je privući potencijalne investitore tako što se predstavljaju konkretni podaci o poslovanju tvrtke.

Bonitetna i analitička kuća CompanyWall nabavlja pakete svih godišnjih izvješća nacionalnih registara iz regije, te na temelju njih kreira dubinske analize poslovanja potrebe klijenata, kao i za svoje.

CompanyWall s pojedinim registrima potpisuje ugovornu obavezu o objavi najtočnijih ažuriranih podataka iz službenih izbora s najnovijim verzijama izvješća u koje su tvrtke unijele eventualne potrebne ispravke.

U Hrvatskoj je rok za podnošenje izvješća za statističke i druge potrebe postavljen 30. travnja 2024. godine. Poduzetnici u Hrvatskoj moraju poslati svoja izvješća za potrebe javne objave u roku od šest mjeseci nakon isteka poslovne godine.

Kad je riječ o zemljama u regiji, taj rok je već istekao 29. veljače za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, a 31. ožujka u Srbiji, Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji.

Financijski servis CompanyWall na svojim portalima na srpskim, bosanskohercegovačkim i crnogorskim web stranicama već prikazuje godišnje rezultate poslovanja tvrtki iz ove tri države za 2023. godinu.

Financijska izvješća prikupljena su od Agencije za privredne registre u Srbiji, crnogorske Uprave prihoda i carina, Finansijsko-informatičke agencije (FIA), te Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) u Bosni i Hercegovini.

Pristup bazi podataka CompanyWall omogućava korisnicima stvaranje najbolje poslovne strategije kroz praćenje aktivnosti svih poslovnih subjekata s kojima surađuju ili s kojima tek žele ostvariti suradnju.

Pored toga, moderan i učinkovit sustav pretrage CompanyWall financijskog asistenta pruža uvid u to jesu li pojedine tvrtke u blokadi, kolike su im poslovne dobiti, ukupni prihodi, kratkoročna ili dugoročna zaduživanja, te kakvom sve imovinom raspolažu.

11 Odgovora

  1. E, da malo vidimo kako firme posluju! Ovo je stvarno bonitetna kuca koja najispravnije ocjenjuje firme!

  2. Ovo treba uvesti pod obavezno prilikom otvaranja firme da nebi bilo poslije nismo znali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari