Cisco ukida više od 4.000 radnih mjesta

Freepik.com
Otkaz, ilustracija, Foto: Freepik.com

Cisco Systems priopćio je da će otpustiti pet posto svoje globalne radne snage, što znači da će ukinuti više od 4.000 radnih mjesta. Tvrtka se suočava s teškom ekonomskom situacijom zbog koje su i mnoge druge tehnološke kompanije otpustile tisuće radnika.

“Nastavljamo bilježiti slabu potražnju kod naših korisnika telekomunikacijskih i kabelskih usluga”, rekao je izvršni direktor tvrtke Charles Robbins.

Analitičari očekuju da će potražnja za Ciscovim proizvodima ostati pod pritiskom, budući da klijenti u telekomunikacijskoj industriji ograničavaju potrošnju jer čiste svoj višak zaliha mrežne opreme, prenosi Reuters.

Cisco se usredotočio na umjetnu inteligenciju i partnerstvo s Nvidijom kako bi potaknuo rast. Izvršni direktor Robbins rekao je da je Nvidia pristala koristiti Ciscov ethernet s vlastitom tehnologijom koja se široko koristi u podatkovnim centrima i AI aplikacijama.

Cisco u trećem tromjesečju očekuje prihod između 12,1 i 12,3 milijarde dolara, što je manje od prijašnjih procjena kada se očekivao prihod od 13,1 milijarde dolara, prema podacima London Stock Exchange Group (LSEG).

Tvrtka, koja ima 85.000 zaposlenika, zbog otkaza će morati platiti 800 milijuna dolara prije poreza za otpremnine i druge troškove.

U drugom tromjesečju lani Cisco je zabilježio prilagođenu dobit od 87 centi po dionici i prihod od 12,79 milijardi dolara, što je iznad procjena LSEG-a.

9 Odgovora

  1. Kupili su prošle godine tvrtku za kibernetičku sigurnost za 28 milijardi dolara a sad otpuštaju 4000 radnika. Nešto mi tu ne štima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari