Cijene nakon mjera Vlade: Značajnije su poskupili samo crveni luk i svježi kupus

Pixabay.com
Cijene, ilustracija Foto: Pixabay.com

Na web stranici “Kretanje cijena” ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 15. listopada 2023. godine i prema analiziranim podacima može se vidjeti da nije evidentiran novi neopravdan rast cijena, objavilo je to u srijedu Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Podaci su ažurirani sukladno odluci Vlade o izravnim mjerama kontrole cijena određenih proizvoda u trgovini na malo temeljem odredbe članka 6. Zakona o iznimnim mjerama kontrole cijena. Ovom odlukom su određene najviše maloprodajne cijene za neke proizvode, a kao relevantan datum za usporedbu cijena uzet je 31. prosinac 2022. godine.

Nakon posljednjeg ažuriranja cijena izvršenog 15. listopada potrošačka košarica trgovca Tommy d.o.o. s 365 artikla iznosi 910.84 eura i jeftinija je za 8.92 posto.

Potrošačka košarica trgovca Konzum plus d.o.o. s 365 artikala iznosi 923.36 eura i jeftinija je za 5.78 posto, a košarica trgovca KTC d.d. s 349 artikala iznosi 917.67 eura i jeftinija je za 4.66 posto u odnosu na cijene na dan 31. prosinca prošle godine.

U usporedbi s cijenama na pomenuti datum, kod sva tri trgovca najveće pojeftinjenje, od 40 posto do 60 posto, zabilježeno je na artiklima: tjestenina špageti 500 grama Barilla, Zlato polje i Žito, toaletni papir troslojni Zewa i Violeta, deterdžent za rublje 1,17 kilograma Persil, kilogram riže Zlato polje i Scotti, sir Gouda tri kilograma President.

Prema ažuriranim podacima vidi se da je Konzum plus d.o.o. snizio cijene za 149 artikala, Tommy d.o.o. za 161 artikl, a KTC d.d. za 88 artikala.

Kod sva tri trgovca značajnije su poskupili samo crveni luk i svježi kupus.

3 Odgovora

  1. Na moju žalost prosječan obrok u mojoj obitelji pripravlja se gotovo isključivo sa crvenim lukom i svježim kupusom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari