Cijene dionica nastavljaju padati i na Wall Streetu i u Aziji

Hina
Japan, Foto: Hina

Na Wall Streetu su u četvrtak S&P 500 i Nasdaq indeks pali treći dan zaredom jer se čini da američka središnja banka neće početi tako brzo smanjivati kamatne stope kao što su se ulagači nadali.

Dow Jones ojačao je 0,03 posto, na 37.440 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,34 posto, na 4.688 bodova, a Nasdaq indeks 0,56 posto, na 14.510 bodova.

Pad S&P 500 indeksa, piše Hina, u prva tri dana godine nije zabilježen od 2015. a posljedica je splašnjavanja euforije u vezi smanjivanja kamatnih stopa.

Jučer objavljeni podaci s tržišta rada nisu znatnije utjecali na očekivanja u vezi inflacije i kamata. U većini sektora cijene su dionica pale, a najviše u energetskom, u prosjeku 1,6 posto, što je posljedica pada cijena nafte.

Pod pritiskom su, kao i prethodnih dana, bile i dionice tehnoloških divova, koje su lani predvodile po rastu. Cijene dionica Applea, Alphabeta i Amazona pale su između 1,3 i 2,6 posto.

Na azijskim su burzama u petak cijene dionica također pale četvrti dan zaredom jer ulagači ne žele riskirati nakon pada na Wall Streetu.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko sedam sati u minusu 0,1 posto, oslabivši četvrti dan zaredom.

Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks porastao 0,5 posto, dok su cijene dionica u Australiji, Šangaju, Hong Kongu i Južnoj Koreji pale između 0,1 i 0,5 posto.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari