Rast na Wall Streetu, Dow Jones na rekordnim razinama

Foto: Pixabay/Pexels

Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi porasli, pa je trend njihova rasta ušao u deveti tjedan, pri čemu se S&P 500 primaknuo rekordnoj razini.

Dow Jones ojačao je 0,43 posto, na 37.545 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,42 posto, na 4.774 boda, a Nasdaq indeks 0,54 posto, na 15.074 boda.

Nakon osam tjedana uzastopnog rasta, Dow Jones dosegnuo je rekordnu razinu, dok se S&P 500 rekordnoj razini primaknuo na manje od jedan posto.

Obujam trgovanja bio je jučer slab jer su mnogi ulagači odsutni zbog božićnih blagdana, a takvo se trgovanje očekuje i idućih dana.

Rast indeksa, piše Hina, ušao je u deveti tjedan jer svi posljednji podaci pokazuju da se rast američkog gospodarstva usporava, pri čemu inflacija postupno popušta.

Zahvaljujući tome, američka središnja banka najvjerojatnije je završila ciklus povećanja kamatnih stopa, pa iduće godine slijedi smanjenje kamata.

Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko sedam sati u plusu 0,6 posto, pa je na putu dobitka u ovoj godini od oko 2,5 posto.

Jutros je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao 1,2 posto, dok su cijene dionica u Južnoj Koreji, Šangaju, Australiji i Hong Kongu porasle između 0,2 i 1,6 posto.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari