Brodosplit će graditi rezidencijalni brod iznimnog luksuza

Brodosplit/PR
MV Narative, Storilines, Brodosplit, Foto: Brodosplit/Storylines/PR

Tvrtka Storylines je obnovila ugovor s brodogradilištem Brodosplit, u namjeri izgradnje prvog privatnog rezidencijalnog broda, koji je ekološki održiv.

Brod, nazvan MV Narrative, priopćili su iz tvrtke, bit će simbol spoja luksuznog života i ekološke odgovornosti. Brod će biti dug 778 stopa odnosno 233 metra, a pružit će smještaj za 531 privatnu rezidenciju, koristeći pogon tekućim prirodnim plinom (LNG), što ga čini pionirskim u održivom pomorskom prijevozu.

Storylines je pionir u industriji rezidencijalnih brodova na koji se ljudi odlučuju preseliti ili živjeti određeni dio godine.

“Od posljednjeg ugovora, puno je posla obavljeno na dizajnu broda u pripremi za gradnju. Tehnički timovi s obje strane intenzivno su surađivali s vanjskim stručnjacima iz područja hidrodinamike, buke i vibracija. Danas imamo brod s dizajnom koji implementira poboljšanja u vezi s održivošću, cyber sigurnošću, pogonom i pogonskim sustavima. Imamo ekološki prihvatljiv brod optimalne performanse u skladu s primjenjivim pravilima i propisima”, izjavio je predsjednik uprave Brodosplita, Tomislav Debeljak.

Za razliku od tradicionalnih cruisera, MV Narrative je namijenjen isključivo za život na moru, nudeći raznolik niz sadržaja i objekata. Od pošte i škole do solarnog hidroponskog vrta i obalne marine. Posebno se ističe najveći wellness centar na moru, od 10.000 četvornih metara.

Odgovornost prema održivosti proteže se izvan pogona, s inicijativama poput pretvaranja otpada u energiju, tržnica bez otpada i farme do stola koje prikazuju posvećenost ekološki svjesnom načinu života.

BRODOSPLIT d.d.

Ulica Velimira Škorpika 11, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
25.118.120,65 (2022)
Broj zaposlenih:
140 (2022)

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari